29 oktober 2019, door Nina van Hilst

De beste koffie van Haarlem vind je hier… of hier… of hier…

29 oktober 2019, door Nina van Hilst

De beste koffie van Haarlem vind je hier… of hier… of hier…

Een groot deel - lees twee vrouw - van team Bart woont tegenwoordig in het fijne Haarlem. En we beginnen onze plekjes hier wel te kennen. Ga je een dagje shoppen, wandelen of wat dan ook in “onze” stad, dan wil je natuurlijk sowieso koffie. Dit zijn onze favo koffietentjes du 2020.

Native

Native

Eigenlijk mogen we ze niet noemen. Want het is er al zo goed bezocht. Dus je hebt het niet van ons. Altijd knus, altijd lekker eten en vooral een gevoel alsof je hier thuis bent. Dat is Native. In een van de knuste straatjes van Haarlem zit het koffie en lunchzaakje waar het altijd gezellig druk is. Moet je van houden. En wij doen dat.

Mica Coffeebar

Mica Coffeebar

Heb je nu minder zin in drukte maar wel in mega lekkere koffie met lekkers, eventueel vegan, dan ben je bij Mica aan het goede adres. En een prachtig zaakje! Eveneens in de knuste straatjes van Haarlem maar dan nét 5 minuten verder lopen van de winkeldrukte vandaan. Kans van één op zeven dat je ons er treft want we zitten er minstens één keer per week een heerlijke slow coffee te drinken. En als je er toch bent, de vegan, glutenvrije snickers bar is om te smullen!

Ax Specialty Coffee

Ax Specialty Coffee

Afgelopen lente geopend en erg leuk. In de categorie klein maar fijn opende Axel een koffiebar – juist ja, met alleen een bar waar je koffie aan kunt drinken – in een leuk stukje winkelgebied. Naast – eveneens favoriet – De Slagersdochter, een slagerij slash lunchzaakje met vlees van verantwoorde afkomst en veel vega opties. En daarnaast de leuke kledingzaak Kloffie. Heerlijke koffie natuurlijk en met een beetje geluk zit je lekker vóór Ax in de zon op een bankje.

Bar Waterline

Bar Waterline

Aan het Spaarne zit op het hoekje Bar Waterline. Ze hebben cocktails, en dat was een gemis in Haarlem. En omdat je daar meestal niet s’ochtends al mee begint, hebben ze ook koffie voor de degelijke uurtjes. Goede koffie welteverstaan. Met ingewikkelde bonen gemaakt op een pracht apparaat tot ware coffee art. Daar komen we graag voor langs.

Coffee Habits

Coffee Habits

Je zou bijna denken dat Haarlemmers heel de dag koffie drinken. Want onlangs opende er wéér een leuke koffie spot. En – parampapam! – ze serveren hier kanelbulles. Hoppa Amsterdam, we missen je met de dag minder. Eigenaren Mick en Kevin hadden al een koffiebar in Amsterdam en die expertise namen ze mee naar Haarlem om daar voortaan de lekkerste specialty coffees te serveren. Welkom Coffee Habits!