4 december 2020, door Michel + Renske

De lekkerste koffiebonen voor thuis

4 december 2020, door Michel + Renske

De lekkerste koffiebonen voor thuis

Dat thuiswerken hebben we inmiddels echt wel zo'n beetje uitgespeeld en van A tot Z onder de knie. Maar we moeten er dus wel echt álles aan doen om het ook gezellig en comfortabel te maken. Beginnend bij de basis mogen we ervan uitgaan dat een lekkere werkplek al gecreëerd is. Maar what comes second? Een goed bakkie om de dag te starten natuurlijk. Hierbij de lekkerste bonnen voor thuis. Komt ie:

Stooker

Stooker

De mannen van het Amsterdamse Stooker ze voorstanders van een duurzaam productieproces en daar kunnen wij natuurlijk alleen maar in meegaan. Van het plukken van de bonen tot het brandproces. Stooker Specialty Coffee is opgericht door Onno van Zanten en Florian Hessel. De afgelopen jaren deden zij ervaring op in koffiezaken en branderijen als barista en koffiebrander. Nu werken zij elke dag aan hun ultieme doel: samen met horecaondernemers aan de slag gaan om zo veel mogelijk mensen te laten proeven hoe mooi echt goede koffie kan zijn. Dat is zeker gelukt!  De koffie van Stooker is vanaf €24 euro per 1 kilo te halen.

Lot61

Lot61

Misschien wel Amsterdams populairste koffieboon: Lot61. Deze koffie wordt in vele plekjes geserveerd (denk aan; coffee district, lotti’s, en vele anderen). De koffiebonen zijn er in verschillende smaken maar stiekem zijn wij fan van de basic espresso – fivr. De zak is ook nog eens knap (leuk design met bruin en roze). Ook leuk dat ze vanaf 15 euro gratis verzenden door heel Nederland. En dat vanaf €18 euro per 1 kilo.

Bocca

Bocca

Bocca is lekker bezig. Dat wisten we al een tijdje maar mogen nu nog extra duidelijk zijn. Naast hun heerlijke flagship store en café in hartje centrum Amsterdam (mega tip voor een bezoek overigens) doen ze het ook heerlijk als het gaat om koffie voor thuis. Zo hebben ze zelf een abonnement (nooit meer zonder koffie!) waarin je elke maand weer andere bonen thuisgestuurd krijgt. Ben je meer van de basis boon dan kan je die uiteraard ook in de shop bestellen. Wij bestellen vaak de bombita – een boon met chocolade, spice en karamel – maar wel met een donkere branding. Love! Wat dat kost? Bocca koffie is vanaf €28,50 euro per 1 kilo.

en ZÓ MAAK JE DE LEKKERSTE KOFFIE THUIS!

en ZÓ MAAK JE DE LEKKERSTE KOFFIE THUIS!

Echt waar mensen: wij zijn bij Barts Boekje (ook echt) geen barista’s. We komen niet eens in de buurt. Maar willen wél zo’n echt goeie bak, ook als we thuis zijn. In comes de Siemens EQ.9 Plus, een volautomatische espressomachine die zijn weerga niet kent (echt waar). Na een (helse) zoektocht bleek deze de allerbeste in zijn soort. Leest u mee? Want met deze (good looking!) volautomatische espressomachine zijn de bakkies van Bart tegenwoordig op en top baristaproof. De lekkerste koffie’s, met én zonder melk. Alleen nog even de juiste koffiebonen scoren and you are good to go. Lees meer

Boot

Boot

Bij Boot zijn ze groen en ook biologisch – en dat merk je. Zo hebben ze direct contact met de koffieboeren en staan deze koffieboeren ook vermeldt op desbetreffende verpakking die van hen komt. Vinden we leuk! De smaken zijn heel divers en hebben verschillende sterkte. Ook leuk dat de koffie afkomstig is vanuit diverse werelddelen, zo hebben ze Ethiopische koffie maar ook bonen uit Thailand. De aroma’s variëren enorm en zo is er voor ieder wat wils. Op de site bestel je nu kosteloos (zonder verzenden) vanaf €25 euro en de bonen van Boot zijn vanaf €27,99 euro per 1 kilo.

Brandmeesters

Brandmeesters

Vanaf 1994 een begrip. Wat begon in de hoofdstad met een winkel op de van Baerlestraat werd al gauw een imperium. Brandmeesters. Wat we er leuk aan vinden? Voor deze tijd waren mensen vooral van de vacuüm verpakte koffie en standaard machines – door de komst van Brandmeesters leerde mensen echt goede koffie kennen. En de koffie van Brandmeesters kan ook zeker in jouw eigen machine (vanaf €26,40 euro per 1 kilo). Ze hebben ook veel verschillende smaken vanille, karamel of cacao om te mengen. Op deze site lees je duidelijk welke melange je moet hebben voor welke koffiesoort (indien je het liefst opstart met een cappuccino raden ze bijv. de Segudo aan).