Nederland, Den Haag21 januari 2019, door Maartje

Nieuw restaurant in Den Haag: Brasserie Stocks & Bonds

Nederland, Den Haag, 21 januari 2019, door Maartje

Nieuw restaurant in Den Haag: Brasserie Stocks & Bonds

Wij roepen, Den Haag draait want onlangs opende er wederom een heule fraaie: Brasserie Stocks & Bonds, onderdeel van het prachtige mooie Hotel Indigo, nog een 100 meter van paleis Noordeinde. Het hotel en de brasserie zijn klassiek op de 2019 manier, en laat dat nou de nieuwe metrotegel zijn. Je weet wel: een paar jaar geleden was iedere zaak Scandinavisch wit meest ruig brickmuurtje. Dat is niet meer, nee, tegenwoordig oude chic in een fris jasje de trend. And we like that big time.

Brasserie Stocks & Bonds

Brasserie Stocks & Bonds

Het hotel, en dus ook brasserie Stocks and Bonds, kwamen in een oud bankgebouw en zoals eigenlijk zo vaak met nieuwe zaken en oude industriele gebouwen die een nieuwe bestemming kregen, pakte dat ook in Den Haag donders goed uit. Het gros van de oude Art Deco elementen bleef bewaard (plafonds, marmer, glas in lood, deuren en lampen – prachtig) en werd aangevuld met o-ver-al geweldig goed gekozen vloeren: een visgraat van hout in de salon, oude steentjes bij binnenkomst, een diagonaal gelegde tegelvloer van zwart-wit marmer in de zithoek bij de entree, prachtige dikke kleden in verschillende motieven door het hele pand… Alles mooi. Wat ook geldt voor de velours meubels (de kleuren doen een beetje denken aan Hotel Franq in Antwerpen, ook een favoriet in dat nieuwe-klassieke stijltje) en het overdadige, baldadige zelfs, bloemenbehang tegen de muur. Smullen. En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad! Want dat valt dus in dezelfde categorie: smullen + nieuw-klassiek.

Ook op dat vlak danken we de huidige wind die door horece-Nederland waait op onze blote knietjes: ‘gewoon’ eten. Geen fusion en snufjes en draaiseltjes en zelfs… Zelfs even geen shared dining meer. Alleluja. Lekker vinden we dat. Sterker nog… De menukaart van Stocks & Bonds lijkt zelfs een beetje saai. Fantasieloos. Een hamburger, club sandwich en salade geitenkaas voor de lunch? Daar gaan we weer. Mis! Want dit soort gerechten zijn met recht klassiekers en niet voor niks een cliché: als je ze goed uitgevoerd, met de beste ingrediënten, dan gaat er wat ons betreft weinig boven van zulks. Ook in de avond gaat het op diezelfde voet verder: een echt hele goede Steak Tartare; trust us, we tried en zijn kritisch op onze steak taraar. Klassiek willen we ‘m, met een zachtgekookt eitje en een beetje spice. En dat is hier verdorie goed gelukt! Maar ook Vitello Tonnato en een goed gevulde (lees: uitpuilende) Caprese Salade met juicy burrata. Als hoofd namen we de Tagliatelle en – het is een dingetje bij Brasserie Stocks & Bonds – ook hier jubelen we over het eitje: krokant dit keer. Superlekker. Of we terug komen? Heeft Lee Towers een bril?

Ook dat dat vlak danken we de huidige wind die door horece-Nederland waait: lekker, ‘gewoon’ eten. Geen fusion en snufjes en draaiseltjes en zelfs… Zelfs even geen shared dining meer. Alleluja.

Ook leuk: in het hotel zit ook The Goldbar, een knusse donkere bar waar het goed van het voor- of het naborrelen is rondom een avond in de brasserie.