Nederland, Breda26 oktober 2018, door Maartje

Dikke tip in Breda: het nieuwe Bobbi’s Bar Breda

Nederland, Breda, 26 oktober 2018, door Maartje

Dikke tip in Breda: het nieuwe Bobbi’s Bar Breda

Oh Oh Breda, Parel van het Zuiden. We deden heel recent nog een uitgebreid artikel over waar je écht heen moet in onze Brabantse thuisstad. Dat verslag lees je hier: Dagje Breda en omgeving. Daar stipten we al even de komst van Bobbi's Bar aan en we zijn geweest hoor! Of het een aanrader is wil je alvast weten? Ja. Dikke tip. Je mag met een gerust hart verder lezen.

Bobbi's Bar Breda

Bobbi's Bar Breda

Allereerst even over de locatie van het nieuwe Bobbi’s Bar in Breda: dat is een beetje een bijzondere en ook een beetje een dappere. Het grote glazen hoekpand aan de Gasthuispoort, onder een relatief nieuw appartementencomplex om de hoek van het park aan het begin van de binnenstad, was namelijk jarenlang een behoorlijk lelijke pukkel. Een doorn in het oog en dat op een A-lokatie tegenover de Boschstraat. Sowieso was het specifieke hoekje een beetje… Tsja… Jammer. Gezien de fantastische locatie dus. Dat veranderde al toen de Jongens van Zand & Klei de overkant kwamen bezetten en nu Bobbi’s Bar de sjofele lampenzaak heeft verjaagd, heeft Breda eindelijk een stadsingang waar je U tegen zegt. Dank daarvoor dus, beste Kim en Jeff.

Kim en Jeff zijn overigens allerminst nieuwe gezichten in het Bredase. Hij, Jeff, is offspring van de familie Vink. Zijn ouders begonnen ooit restaurant Dickens & Jones, een klassiekers in Breda die Jeff (en Kim) overnamen. Zus Mandy bestiert ook een aantal zaken in de stad en zo zijn de Vinkjes welbekend in 076. Al is het horeca-ondernemen voor Kim wel een nieuwtje: de opening van Bobbi’s Bar (de zaak is vernoemd naar dochtertje Bobbi van 3. Inmiddels is er ook zoontje Moos van 9 maanden, net zo oud als onze Vito, maar dat is toeval) is haar eerste full on board avontuur. De design tools gingen overboord en tegenwoordig staat ze achter de cute gietijzeren mini receptie-counter (met porseleinen tijger naast de telefoon) van Bobbi’s Baar. Design tool overboord ja, tenminste, dat wil zeggen: voor de kidsschoenen die ze ontwierp. Voor Bobbi’s ging ze uiteraard alsnog aan de slag met tekengerei. Hip moest de zaak worden, maar niet té. “Het blijft wel Breda hé”. Haar woorden. Maar ik snap Kim wel: als iets té is in Breda, dan willen de Brabanders het al snel ingewikkeld vinden. Dus werd het een zaak die de trends volgt, en dat dan precies goed uitgevoerd. Mijn woorden.

De eyecatcher werd de grote open keuken. Leuk detail: Jeff zag een truck van Scotch & Soda en besloot dat de keuken van Bobbi’s er precies zo uit moest komen te zien. Interieurbouwer erbij, tekenen, gummen, tekenen en gewoon doen. Vind ik mooi en verdomd, het is nog goed gelukt ook. Zwarte raamwerk, wit glas en dat industriele modische sfeertje dat Schotch, en nu dus ook Bobbi’s, zo eigen is. Het gevoel van een foodhal in New York, maar dan in Breda. Daar omheen de welbekende (maar nog steeds niet vervelende) stoeltjes van roze en blauw velour en dunne messing onderstel rondom ronde tafels van marmer of hout. Fotografeert ook zo lekker. Kim is slim. Printjes aan de muur, neon-verlichtte letters, een bar waar je letterlijk niet omheen kunt (of wil) en een lekkere verzameling planten. Allemaal de hand van Kim. Die zie je ook terug op de witte borden waarop, naast het leuke aap-logo van Bobbi’s Bar, teksten staan zoals ‘The more you eigh the harde you are to kidnap. Stay save, eat’. Zoals gezegd: Kim is slim.

Of er ook nog wat te eten valt? Maar uiteraard. Het menu is niet perse stuiterend verrassend en laten we daar nou net van houden: de linkerkant van het menu is voor de voorgerechten ofwel de tapasgerechten, maar net hoe je het hebben of noemen wil. Ze mogen om mee te beginnen maar je avond (en tafel) vullen met alleen de gerechten van deze linkerkant is ook een goed plan. Het zijn best wel flinke borden overigens, dus kies wijs. Bijvoorbeeld voor de gefrituurde calamari (dat is hele goede keus by the way), steak tartaar (iets te flauw misschien naar onze smaak) met truffel (hele lekkere toevoeging), gamba’s met burrata (die laatste is iets te mozzarella-ig eerlijk gezegd) en een chef’s choice plankpizza. Wat een mooie ezelsbrug maakt naar de rechterkant van de kaart: pizza’s!

Achter ons stond de hele namiddag een pizzabakker vrolijk te oefenen met het werpen, rollen, zwieren en zwaaien van zijn pizzadeeg. Het resultaat daarvan vonden we een hoogtepunt: superlekker zijn de pizza’s! Al schrijven we bij dezen ook graag naar huis wat betreft de klassieke kip met peterselie, citroen en knoflook: die was ook precies goed. De kaart is niet groot, gelukkig, want betekent dat er liefde zit in de dingen die er wel op staan. Wel zij er nog twee vegetarische opties (vega risotto en Halloumi), er zijn verschillende kindermenu’s (hulde) én een (magnum-stijl) (kinder)ijsje toe. Nom. Al zijn we vooral super smitten op Bobbi’s Bar vanwege de Brabantse gezelligheid in een beeldig hip jasje. Goed gemutst volk, van de staf tot aan het publiek. Houden we van. Dus: tot snel Kim & Jeff! We’ll be back.

We deden heel recent nog een uitgebreid artikel over waar je écht heen moet in onze Brabantse thuisstad. Dat verslag lees je hier: Dagje Breda en omgeving.