18 september 2019, door Maartje

Droogbloemen en Pampasgrassen kopen in Amsterdam

18 september 2019, door Maartje

Droogbloemen en Pampasgrassen kopen in Amsterdam

Neuj hoor, we zijn echt niet gevoelig voor trends. Echt niet. Al moeten ze zeggen dat we, lately, vooral droogbloemen en pampasgrassen in huis willen. Mooi, gaan lekker lang mee en ruiken zelfs lekker (wij spuiten er Le Labo Santal 33 op). Oorzaak? Instagram. We geven het grif toe. Schreven er zelfs al een lijstje over, dat lees je hier: Pampasgras in huis. Beloofden we in dat artikel nog dat we snel zouden komen met een shoplijstje, voegen we onderstaand daad bij woord. Voila, de adressen waar je pampasgras aanschaft. Online en in Amsterdam, onze thuisbasis. We zoeken nog verder hoor!

Online bestellen

Online bestellen

Allereerst natuurlijk een van onze grootste Nederlandse IG-crushes: AIMÉLIE (@aimelieshop). Prachtige boeketten die een leven meegaan. De sympathieke Chantal maakt alles met de hand, koopt in en kweekt zelf. Shoppen gebeurt online en doe je hier, al heeft Chantal ook regelmatig een pop-up shop.

Raket & Distels, ook beeldig op instagram, ook beeldig in het eggie.

 

Realtime shoppen in Amsterdam

Realtime shoppen in Amsterdam

Onze grootste favoriet in Flowers & Powers aan de De Clerqstraat. Een onopvallende winkel die niet te missen is met dank aan de kleurige wuivende grassen in het raam. Roze, beige, diep-rood, zacht-geel… All there. Smullen.

Droogbloemen waar je zelf nog mee aan de slag mag (de bosjes zijn per soort verpakt: lekker combineren!) scoor je bij Dille & Kamille in de Nieuwendijk.

Voor palmgras mag je ook naar Mandy’s Bloemenshop aan de Amstelveense weg, of naar, verrassend (en leuk), de bloemenstal op de Utrechtstraat. Over bloemenstallen gesproken: de stal op de Van Baerlestraat heeft ook moois!