Nederland, Amsterdam9 december 2023, door Tosca Witlox

Duurzaam vakantiehuisje huren vlakbij Amsterdam; welkom bij Huis Zijlijn

Nederland, Amsterdam, 9 december 2023, door Tosca Witlox

Duurzaam vakantiehuisje huren vlakbij Amsterdam; welkom bij Huis Zijlijn

Tuurlijk, we houden van Amsterdam, maar soms is het wel even fijn en nodig om bij te tanken op een plek waar het mekkeren van schapen en het zoemen van bijen de enige externe prikkels zijn. Deze get-away ligt op slechts 40 minuten rijden vanaf Amsterdam en is met liefde en duurzame materialen gebouwd om weer helemaal tot jezelf te komen. Huis Zijlijn in den Oever is helemaal de moeite waard om uit te lichten!

Huis Zijlijn: waarom zo speciaal?

Huis Zijlijn: waarom zo speciaal?

Huis Zijlijn is niet zomaar een woning, maar een nano huisje gemaakt van hout en gebaseerd op het concept circulair wonen. Het heeft daarmee een Scandinavische feel, maar om er toch wat kleur in te brengen hebben ze gekozen voor Marokkaanse vintage kussens en andere kleurrijke details en decoratie. Het lichte marmeren blad in de keuken geeft vervolgens weer een luxueuze uitstraling. Een combinatie van stijlen dus, maar toch voelt het heel harmonieus. De eigenaresse heeft alles met zorg en aandacht gedecoreerd en dat voel je.

Niet alleen het vakantiehuisje zelf, maar ook de plek en het uitzicht zijn uniek. Niet veel vakantiehuisjes vlakbij Amsterdam hebben uitzicht op een beschermd natuurgebied. Dieren, prachtige zonsopgangen, een rijke hoeveelheid bloemen en wadlopen vanaf je huis. Ja, ook de Waddenzee ligt om de hoek, voor extra frisse zeelucht en uitstapjes naar Texel. Bij koelere temperaturen kan je ook door de grote raampartijen binnen genieten van het weidse uitzicht of buiten gezellig om het houtvuur zitten genieten van de stilte en sterren. Daarmee is dit duurzame vakantiehuisje fijn om het hele jaar rond te huren.

Wie oh wie?

Wie oh wie?

Het is lekker knus voor een klein gezin, maar ruim genoeg voor een stel of een paar vrienden. Daarom is er naast een trampoline ook genoeg vertier en rust voor volwassenen. De prachtige houten vlonder is perfect voor loungen en het genieten van de vele zonuren. Wist je dat je hier de meeste zonuren van Nederland hebt? En kijk nou deze te gekke badkamer! Er zijn kosten nog moeite gespaard. Op de Instagram @huis.zijlijn deelt de eigenaresse ook hoe het huisje tot stand is gekomen met korte inkijkjes in het bouwproces.

Huis Zijlijn

Genoeg te doen!

Genoeg te doen!

Wanneer je toch nog even de hort op wil vind je goede kwaliteitswinkels vlakbij voor onder andere een heerlijk vers visje of groentes te koop bij de biologische zorgboerderij Dijkgasthoeve. Zo kan je ook nog lekker kokkerellen. Er zijn voldoende fietsroutes, wandelingen en kan je jouw innerlijke yogi naar bovenhalen, mediteren of natuurlijk helemaal niks doen. Ga bijvoorbeeld lekker relaxen in de hangstoel aan de 60 jaar oude eikenboom.

Huis Zijlijn is een oase van rust en heeft haar naam niet voor niets; ‘aan de zijlijn staan’ symboliseert een gevoel van het even opzij zetten van je drukke stadsleven. Boek direct via Airbnb

Locatie: Chaletpark de Wierde

Fotocredits @Yveconcepts.com