24 juli 2018, door Maartje

Duurzame summer essentials

24 juli 2018, door Maartje

Duurzame summer essentials

Zwoele zomer dagen. We worden verwend zoals we al jaren niet meer verwend zijn met wekenlang zon. En daar hoort - als je het ons vraagt - ook wekenlang strand bij. Of park of een zwembadje op je dakterras. Allemaal ok. En wat heb je dan steevast bij je? Wij maakten een lijstje van onze favoriete duurzame summer essentials voor baby, kind en mama.

Sommige ouders gaan goed voorbereid op pad met een kruiwagen - lees: onderin de kinderwagen - met speelgoed, eten, kleedjes, een parasol, etc. Alles gaat mee. Andere ouders - lees: wij - gaan liever wat minimalistischer op pad. Één tas over de schouder, kind op de heup en vamos! En wat we kiezen om mee te nemen moet dan a) als het even kan duurzaam zijn, b) vernuftig zijn en c) er het liefst ook nog mooi uit zien.

To wear

To wear

Numero 74 luchtige kleding

Het is wel erg warm dit jaar. En hoe luchtiger de kleding, hoe beter. Numero 74 heeft heerlijke luchtige broekjes, topjes, rompers en jurkjes voor kindjes en moeders. Je wilt niks anders meer aan. Onder andere te koop bij Archive Store.

https://archive-store.nl/to-wear.html

Little Boomerang XXL tas

Één tas schreven we toch? Hoe groot die tas is hadden we nog niet gezegd. Onze nieuwe favoriet is die van Little Boomerang. En die is alles behalve little. De XXL tas is gemaakt van surplus stoffen van Bugaboo kinderwagens. En in plaats van weggegooid te worden, maakt Little Boomerang er mooie grote en kleine tassen van. Hetzelfde doen ze met lieve kleding gemaakt van je eigen oude overhemden.

http://www.littleboomerang.nl/

Care

Care

Naif zonnebrand

De afgelopen jaren waren we lyrisch over de zonnebrand van Naïf. En dit jaar… Sloeg diezelfde tube ineens wit uit en waren we verrast. Tot we lazen dat de witte waas juist extra beschermend is. Tja en wat is nu belangrijker? De after sun met aloe vera was al favoriet en bleef het. Zo favoriet dat mama de gel zelf ook stiekem gebruikt.

https://naifcare.com/product-categorie/baby-care/

Palais de l’eau badcape

Wanneer de kleintjes iets te lang in het water hebben gelegen en de wind toch wel wat waait, is er niks zo comfy als een fijne badcape. Palais de L’Eau maakt de mooiste en zachtste van 100% organic katoen.

https://palaisdeleau.com/

Gear

Gear

The Kind Label Mozes mandje

Miss Bart zweert erbij voor baby. Het stijlvolle Mozes mandje van The Kind Label. Baby erin, parasol erboven en papa en mama hebben tijd voor een boek. Of een wijntje. Of een duik. De mandjes zijn fairtrade en handgemaakt in Ghana. En dat je er meteen nog retro chic mee uit ziet is natuurlijk mooi meegenomen.

https://www.thekindlabel.com/

Toys

Toys

Quut schepjes

Het speelgoed van Quut is gemaakt om lang mee te gaan. En dus – tadaa! – is het duurzaam. Onze mini graaft, schept, harkt, giet en bouwt met de schepjes van Quut. Een hit!

http://www.quuttoys.com/

Scrunch Bucket emmertje

Het Scrunch Bucket emmertje van Funkit kun je opvouwen. Hallelujah. Want zo’n lomp grote emmer in je tas is natuurlijk niet te doen. Ze verkopen de emmertjes in heel veel gezellig kleurtjes onder andere bij Big en Belg in Amsterdam of het te leuke Meneer Paprika in Haarlem.

To wear

To wear

Izipizi zonnebril

Toen onze spruit nog een spruitje was – nog maar 2,5 jaar geleden – waren de enige baby zonnebrillen van die vreselijke sporty gevallen met zo’n “skiband” erachter. Anno 2018 is er keuze te over. De mooiste vinden wij toch wel die van Izipizi.

https://na.izipizi.com/en/84-kids-glasses

Salt-Water sandalen

Voor wie de hype gemist heeft: de sandalen van Salt-Water zijn – zowel voor mama’s als kiddo’s – dé sandalen die je wilt. In mega veel mooie kleuren te krijgen. En er mag mee de zee in gerend worden. Het leer heeft een water afstotende laag gekregen en de rubber zolen kunnen wel tegen wat nat. Retro duurzaam weetje, in WWII werden de sandalen gemaakt van afval leer van de productie van legerlaarzen.

https://www.salt-watersandals.com/