België, Antwerpen21 oktober 2019, door Barts Boekje

L’Appartement Jackie Antwerpen: girlpower the soulful way

België, Antwerpen, 21 oktober 2019, door Barts Boekje

L’Appartement Jackie Antwerpen: girlpower the soulful way

Even ontsnappen aan de drukte vlakbij het Antwerpse stadscentrum? Het kan. Met L’Appartement Jackie creërde de Vlaamse Ellen Wauters a.k.a. Jackie Bohème aan de rand van de stad dé perfecte hideaway. Je combineert er de rust en sereniteit van het appartement met de gezellige drukte van de stad: the best of both worlds!

L’Appartement Jackie Antwerpen

L’Appartement Jackie Antwerpen

Na een moeilijke periode besloot Ellen een stap terug te nemen uit haar drukke makelaarsbestaan. Tijdens een yoga retreat riep ze haar alter ego ‘Jackie Bohème’ in het leven. Het doel? Een tribe vol ambitieuze vrouwen rondom zich verzamelen die elkaar inspireren, aanmoedigen en ondersteunen. Want waarom zou je als vrouwelijke ondernemer onzeker zijn? En hoe vindt al die vrouwelijke energie een eigen plek in een bedrijfswereld die nog steeds heel mannelijk aanvoelt?

Al snel vond Ellen een eerste uitvalsbasis in Berchem, net buiten het Antwerpse stadscentrum. In korte tijd werd L’Appartement Jackie een ontmoetingsplek waar vrouwen terechtkunnen voor gatherings, workshops en masterclasses. Thema’s als vrouwelijkheid, rust, creativiteit en ondernemen komen er aan bod op een intieme en inspirerende manier, met energie, intuïtie en innerlijke kracht als uitgangspunt. Girlpower, the soulful way!

Het minimalistische interieur van L’Appartement Jackie mixt Japanse sereniteit met een bohemian toets. De lange, lage eettafel en installaties met droogbloemen trekken meteen de aandacht. Overal zie je Ellens oog voor vakmanschap en detail. Van de zeepjes in de badkamer, tot de magazines in de slaapkamer: alles ademt de typische Jackie-sfeer. Vredig en vol energie tegelijk! Het sobere kleurenpalet en de voorkeur voor natuurlijke, duurzame materialen maken van L’Appartement Jackie een plek waar je kan ademen en je eigen unieke flow kan vinden.

Bij L’Appartement Jackie kan je terecht voor Jackie’s gatherings en masterclasses. Je kan het appartement afhuren voor fotoshoots, persevents en brainstormsessies of kan er even ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen tijdens een romantisch weekend of productieve midweek. Honger maar geen zin om de deur uit te gaan? Op aanvraag verwent één van Jackie’s female chefs, zoals de geweldige Annelies van Nectar Food Studio (link: instagram.com/nectar.foodstudio), je met een heerlijk diner.

Krijg je niet genoeg van Jackie & Her Tribe? Binnenkort opent een tweede locatie, ‘Maison Jackie’, in het Antwerpse Niel. Rumour has it dat deze plek minstens even geweldig wordt, met een keuken van het Noorse designduo Askogeng (instagram.com/askogeng) als grote blikvanger. In het voorjaar van 2020 trekt Jackie met een groep gelijkgestemde vrouwelijke ondernemers op workation naar Marrakech.

L’Appartement Jackie – Pieter De Coninckstraat 7, 2600 Antwerpen – €195 voor een halve dag, €295 voor een hele dag en €135 per nacht – boeken kan via Airbnb of Booking.com – www.jackieboheme.be