25 februari 2021, door Imara Milatz

Essentiële tips voor het einde van je zwangerschapsverlof

25 februari 2021, door Imara Milatz

Essentiële tips voor het einde van je zwangerschapsverlof

De babyboom is booming. Welkom op de aardbol alle lieve kleine knuffelkontjes! En gefeliciteerd alle (newborn) papa’s & mama’s. Terwijl jullie (hopelijk) volop genieten van die roze wolk, zit ook de dag er weer aan te komen dat jullie ‘normale-nieuwe’ leven weer begint. Het einde van het zwangerschapsverlof komt er hoe dan ook ooit aan en hoewel je daar of naar uitkijkt of nog lang niet aan moet denken, hebben we in ieder geval een lijstje vol tips om weer aan het werk te gaan. En heus, ook de homestay mama’s en papa’s (luisteren jullie ook mee?) hebben er iets aan.

Onmisbare tips

Onmisbare tips

Of je het nou heerlijk vindt om weer aan het werk te gaan of niet, het kan best spannend zijn om je mini for the time being tijdens je werkdag, thuis achter te laten. Ook op momenten dat je ze het liefst lekker tegen je aan hebt plakken. Gelukkig bestaan er miljoenen en biljoenen ervaringsdeskundigen waar we van kunnen leren. Et voila: een lijstje met bruikbare insidertips. De één wat voorspelbaarder dan de ander, maar je moet ze gewoon even horen.

Zo is het super fijn om je eerste dag te beginnen met fijne mensen om je heen. Vraag een collega om je op te pikken, zodat je onderweg alvast even comfortabel bij kan kletsen en dan heb je ook meteen een super snelle update over what’s happening op werk, te pakken. Over comfort gesproken, hijs jezelf in de meest comfortabele outfit denkbaar. Iets waar je je prettig in voelt. klinkt misschien hartstikke logisch, maar onderschat hem niet.

Verwacht ook echt (echt) niet te veel van jezelf. Grote kans dat je nog met je hoofd thuis bij de kleine zit. En dat is ok, want die roze wolk blijft nog wel even hangen en daar moet je toch ook echt nog even van blijven genieten. Mocht je een oppas thuis bij de baby hebben zitten, maak dan bijvoorbeeld de afspraak om zo nu en dan (foto) updates te ontvangen. Of juist niet, mocht je je daar beter bij voelen.

Milk Moon

Milk Moon

Wanneer je bevallen bent zit je de eerste periode meestal in een high. Pas na een poosje merk je dat een zwangerschap fysiek en mentaal best wel impact heeft. Milk Moon biedt postpartum verzorging. De restorative tonic is een kruidenelixer wat zowel lichamelijk als hormonaal ondersteuning biedt bij het herstel na de bevalling. Ook heeft Milk Moon druppels op basis van adaptogenen die je helpen bij een betere slaap, meer borstvoeding, tegen het piekeren of het vinden van hormonale balans. En hoe beter jij kunt herstellen met je nieuwe wondertje in je armen, hoe fijner je terugkomst na je verlof gaat zijn.

Je vindt de producten van Milk Moon bij Botanē.

Voedings Bh's

Voedings Bh's

Oké, deze is voor de mama’s en de mama’s only (of als je een lieve vent bent en je lief wilt doen), die borstvoeding geven. De beste tip die we geven kunnen: zorg voor een écht goede voedings-BH en eentje die écht verdomd handig is met kolven. Want o help, wáár vind je een fatsoenlijke (en zelfs léuke) voedings-BH? Of… Bestaan die überhaupt? Jawel dus. Heus. Al moet je wel echt even op zoek gaan. Deze hebben we voor je – we zijn immers de beroerdste niet. Zie dit lijstje en houd ‘m in de smiezen: dikke kans dat we naar aanleiding van dit bericht meer tips krijgen en dan zullen we ‘m aanvullen. But first things first: met deze voedings-BH’s kun je heus wat.

Maar eigenlijk heb je aan het merk Boob Design, al genoeg. Dit merk staat niet voor niets bovenaan. Alle BH’s van Boob Design zijn namelijk oprecht mega comfortabel en toch nog steeds cute. Ze geven ondersteuning aan je zware borsten (alleluja) en trekken recht als het allemaal weer wat slapper is (thank you very much). En dat niet alleen: het label heeft ook fraaie en al even comfortabele (zwangerschaps)leggings en shirts. Alles in basic precies-goed kleuren en een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.

(pregnancy) Boob oil

(pregnancy) Boob oil

Onze borsten maken onderdeel uit van ons lichaam. En dat mogen we met liefde verzorgen. En dáár komt Naïf, precies op het goede moment met een nieuw product, het verhaal in. Om je borsten regelmatig te controleren op veranderingen en voor je verzorging. We proberen zo goed mogelijk voor onszelf te zorgen en daar willen we je graag bij helpen, niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook erna. Dus een hormoonvrije lijn, ontwikkeld met illustraties van Josselin Bijl (ook niet verkeerd), komt op het goede moment. Vooral de Body Oil voor buikmassages waar je ook je borsten meteen mooi mee verzorgt. Mooi en oh zo belangrijk. De verzorging van de borsten mag dus voortaan onderdeel zijn van je selfcare ritueel samen met je gezichts- en bodycrème. Bovendien is het fijne aan de olie dat het ook uitstekend werkt voor gevoelige borsten, die helaas bij borstvoeding geven inbegrepen zijn. Let wel: tijdens de borstvoeding wordt geadviseerd om de olie alleen op je borsten te gebruiken en niet op je tepels.

Lees meer, want bestellen kan vanaf maart!

Kolven, kolven, kolven

Kolven, kolven, kolven

We blijven nog een beetje in de boobtalk, maar het is de laatste. Beloofd. Hierna gaan we verder over niet boobie-gerelateerde need to knows. Maar deze moet even, want als we één tip mogen geven: investeer in een kolfapparaat. Please, doe het. En dan het liefst die van Willow Pump. Misschien vind je het vreselijke materie, maar lees even mee. We’re talking een super compact (wireless) apparaat, waarmee je geluidloos kan kolven op je werk. En dat is toch wel heel fijn, want niet iedereen voelt zich er comfortabel bij. Laten we eerlijk zijn, je wilt gewoon dat het snel gefixt is, zonder lawaai. De Willow is gemak met een grote G: hij is immers ontworpen om in een BH te worden gedragen, zodat je je dagelijkse routine kunt volgen terwijl je kolft. I-de-aal.

Hier vind je ‘m.

 

Als je écht slim bent, dan ga je voor de dubbele Elvie borstpomp. Het is maar een tip, maar onze ervaring leert: een lifesavertip. 

(Alles van) NaturNes Bio

(Alles van) NaturNes Bio

Vanaf pak ‘m beet 6 maanden, worden de producten van NaturNes Bio je beste vriend. NaturNes Bio deed namelijk (uitgebreid) onderzoek naar de behoeften van (jonge) ouders, en daar kwam een aantal interessante resultaten uit naar voren. Wist je bijvoorbeeld dat veel mensen nog steeds gemak voorop zetten, en maaltijdpotjes aanschaffen voor gebruik ‘onderweg’ (op locatie uiteraard). En dat is nou ook precíes wat je aan het einde van je verlof wilt, als we weer aan het werk gaan: gemak. Dan blijft er na je werk meer tijd over om met je mini te kroelen, terwijl je je niet schuldig hoeft te voelen dat je kleintje niet culinair verwend wordt ;). Het één sluit het ander namelijk niet uit, en dat is meer dan helemaal goed. Plantbased varianten, knijpzakjes, maaltijdpotjes; NaturNes Bio heeft het allemaal.

(alles van) Naïf

(alles van) Naïf

Járen, echt waar: jaaaren zijn we al fan van Naïf Care. Het oer-Nederlandse kids (en adults!) beauty and care label dat laat zien (en ruiken en voelen) dat goed voor mens en milieu ook gewoon ontzettend aantrekkelijk kan zijn. Dat was al zo, maar de born and raised Haagse club doet daar met een wonderschoon nieuw jasje nog maar even een schepje bovenop.

Wat toch wel ons meest favoriete en bovendien meest life changing product is: plastic free whipes. Want lord knows dat we die dingen er doorheen rammen sinds we ouders zijn. Never not een pakje met billen- en snoeten doekjes paraat en in iedere tas zit er standaard één. Logisch want een hoop vies maken, inclusief zichzelf, dat die kleine krengen doen (jaja, grapje, we love them to dead enzo)! Wisten wij veel dat er in al die doekjes van al die merken gewoon plastic zit. En dat we dus met al dat gepoets van ons steeds een fingerprint meer op de Grote Afvalhoop nalaten. Nalieten. Want sinds we beter weten zijn het alleen nog maar de plastic vrije whipes van Naif die we mee slepen. Kleine moeite, groot plezier.

Jezelf verwennen na een werkdag = een need

Jezelf verwennen na een werkdag = een need

Hallo! Niet alleen kersverse mama’s, maar ook kersverse wérkende mama’s mogen, nee móeten, natuurlijk een beetje verwend worden. Dat hoeven we toch echt niet meer uit te leggen? Fijn om er dan ook meteen een productief en noodzakelijk item in te stoppen. Wat dacht je van een lekker product voor mama én baby? Kijk eens bij merken als Karma MamaKenkô skincare, het Franse Minois of en daar issie weer: Naïf care. Want eigenlijk is alles van het laatstgenoemde werk de moeite waard. Voor baby and me.