5 januari 2021, door Michel + Renske

Een kraammand samenstellen: alleen de mooiste newborn goodies

5 januari 2021, door Michel + Renske

Een kraammand samenstellen: alleen de mooiste newborn goodies

Niks leukers dan een kraammand cadeau doen aan een vers bevallen iemand, toch? Leuk om samen te stellen en, mits met liefde gedaan, bijzonder leuk om te krijgen. Want één: je cadeau is altijd origineel. Twee: er is liefde, aandacht en energie ingestoken (en tijd natuurlijk) en dat is altijd extra lief. Daarbij komt nog dat je de krijger er dágen lang plezier mee geeft (want je weet, een cadeautje per dag uit de mand, we hebben het ook niet verzonnen maar regels zijn regels). Daarnaast werkt een kraammand echt anders dan een adventkalender, heus. Die adventskalender rukken we namelijk gewoon op dag 1 volledig open (oeps) maar met zo'n kraammand gaat het volgens de regels want dat nieuwbakken gezin heeft zijn handen vol aan de kersverse baby. Gewoon doen dus, voor iedereen leuk zo'n mand! Here we go.

Boobilicious

Boobilicious

Boobilicious heeft eigenlijk – al was dat wellicht je eerste gedachte bij borsten – ook niks met erotiek te maken. Onze borsten maken onderdeel uit van ons lichaam. En dat mogen we met liefde verzorgen. En dáár komt Boobilicious het verhaal in.

Boobilicious maakt een boob oil die je vaker je borsten laat aanraken. Om je meer in touch te laten komen met je vrouwelijkheid. En om je borsten regelmatig te controleren op veranderingen. Ook na zo’n zwangerschap, aanraken die handel!

Lees hier meer. 

Kids kleding van Grey label

Kids kleding van Grey label

We smelten weg bij het zien van deze kinder- en baby kleding van Grey Label. Zo klein en zo mooi. Een rompertje is een must have, je kan er niet genoeg in de kast hebben liggen en daarom is dit een super leuke om te geven. Grey Label gebruikt biologische katoen en is super zacht. Ideaal!

Custommade bijtring

Custommade bijtring

Een bijtring behoort nog altijd tussen de must haves in het kraampakket. Hoe fijn is het als deze een keer niet felgekleurd (en ja, we zeggen het gewoon: gigantisch lelijk) zijn, maar mooi van hout met pastelkleurige tinten. Zoek niet verder, bij Chewie moet je zijn. Oke, van die naam zelf, daar krijgen wij ook  een beetje de rillingen van, maar dat is, wie de ringen eenmaal heeft gezien, totaal onterecht. Enig zijn ze, en extra leuk omdat je er de naam van de kersverse spruit kunt laten drukken.

Speenknuffel Dappermaentje

Speenknuffel Dappermaentje

Niks leukers dan een simpele bibs speen (in eindeloos veel vrolijke en mooie kleuren te krijgen) met een mooi speenknuffeldoekje van Dappermaentje eraan. Inmiddels kun je Instagram (bijna) niet openen zonder dat je de poezelige maantjes voorbij ziet komen. Logisch, ze zijn gewoon hartstikke enorm cute en komen in vele stoffen en maten voorbij: teddy, fluffy, leopard… Do we need to say more?

Muziekmobiel van Camcam

Muziekmobiel van Camcam

Weinig zo mooi en tijdloos als de muziekmobiels van Camcam. In de vorm van schelpen, pauwen, luchtballonnen. Allemaal even mooi (mooie kwaliteit stoffen, check!) en heerlijke kleuren. Geen hysterisch muziekje dat door de lucht brult maar een fijn rustgevend geluidje. Je koopt zie via Elenfhant, Gras onder je voeten of Babypark.

Silicone bib

Silicone bib

Tuurlijk, een theedoek volstaat ook maar toch is het leuk om een mooie echte slap te hebben die lang meegaat en lekker vlug schoon te krijgen is. Zoek vooral niet verder dan Cink. Een merk dat duurzaamheid en kwaliteit van producten hoog in het vaandel heeft staan. Kleuren zijn neutraal maar mooi. We like. A lot. Cink is ook een goede tip voor een leuk serviessetje!

Duurzame verschoonmat

Duurzame verschoonmat

Wellicht iets waar de kersverse ouders niet meteen aan denken en daarom een des te fijn cadeau: een mooie en duurzame verschoonmat. Want het wil echt nog wel eens zo zijn dat je in een café of restaurant geen fatsoenlijke verschoonruimte vindt. Daar werd iets op bedacht: een opvouwbaar matje voor in de tas die je zo uitgooit. De versie van Dusq bijvoorbeeld, ziet er ook nog eens knap uit en is hartstikke verantwoord.

Mooie baby (of mommy) verzorgingsproducten

Mooie baby (of mommy) verzorgingsproducten

Hallo! Kersverse mama’s mogen, nee móeten, natuurlijk ook een beetje verwend worden. Dat hoeven we toch echt niet meer uit te leggen? Fijn om er dan ook meteen een productief en noodzakelijk item in te stoppen. Wat dacht je van een lekker product voor mama én baby? Kijk eens bij merken als Karma Mama, Kenkô skincare, het Franse Minois of Naïf care.

groente rammelaar van Maileg

groente rammelaar van Maileg

GEK zijn we op de hilarische rammelaars van Maileg. Een biet, een maiskolf. Gek maar mooi want de afwerking klopt tot in de puntjes. Mocht het gezin in kwestie meerdere kinderen krijgen (voor de twee- of zelfs drielingen) geef je meteen een heel kistje vol. Ze hebben ook stoere wilde beestjes of lieve muisjes.

Kikker en Beertje vinden een schat

Kikker en Beertje vinden een schat

Het allerleukste kikkerboek maar dan gepersonaliseerd. Uiteraard bestaan er meerdere versies van kinderboeken die je kunt personaliseren met naam maar deze vinden we stiekem toch wel de allerliefste. Je besteld deze via Hema, Primera of yoursurprise.

Koffers en Koters!

Koffers en Koters!

En natúúrlijk wat eigen spam! Er komt namelijk een nieuw boek aan dat helemaal the bomb is voor ouders met kinderen in, nouja, elke leeftijd. Leuk voor mams om in de kraamperiode al lekker in te lezen en te bekijken waar de eerste holiday met kids naartoe gaat: er is een hoofdstuk voor kids van 0 tot 5, een hoofdstuk van 5 tot 10 en een hoofdstuk van 10 tot 15. Klinkt summier maar vergis je niet: het boek telt bijna 300 pagina’s! En het bevat precies wat we zelf wilden weten: vakantieadressen voor het kroost maar zeer zeker ook voor onszelf.

Hydrofieldoeken

Hydrofieldoeken

We sluiten af met hetgeen waar niemand ooit genoeg van heeft. Een multi functioneel item, die je voor meerdere doeleinde kan gebruiken: de hydrofiele doek. De leukste koop je bij Archive Store van merken als Garbo&friends, Konges Slojd en ook hun eigen merk mag er zijn voor wat neutrale basis doeken. Of check even hier, dan tippen we je de allermooiste hydrofiele doeken naar onze bescheiden mening.