Schiedams bier, Europees eten en verbinding: de Eurobrouwers in Schiedam

Nederland, Rotterdam, 2 mei 2024, door Lotte van Zijl

Schiedams bier, Europees eten en verbinding: de Eurobrouwers in Schiedam

Waar het terrein van de Eurobrouwers in de winter al goed vertoeven is, is het in de zomer - met het gezicht in de zon en een biertje in je linker- of rechterhand - nog een heel stuk beter in de oude glasfabriek. Stiekem vind je deze plek niet in Rotterdam stad, maar iets verderop aan de Buitenhavenweg in Schiedam. Dat is nog zo een pak 'm beet twintig minuten vanaf het centraal station. Een ritje dat de moeite meer dan waard is. Zélfs voor de ras-Rotterdammers.

 

Plak er een dagje Rotterdam aan vast met deze hotspots in Rotterdam.

Weekend bij de Eurobrouwers

Weekend bij de Eurobrouwers

In het weekend is het natúúrlijk altijd al feest. Maar de Eurobrouwers zijn alleen dan geopend, dus dat betekent: dubbel feest. Des te meer reden om hier het weekend in te luiden aan een van de lange tafels. Wedden dat je binnen no time een gesprek heb met die – voorheen nog onbekende – man of buurvrouw? Precies. Dat vinden wij juíst ook heel gezellig. Voor een lunch op het zonnige terras óf een diner tot in de late uurtjes zit je hier op de juiste plek.

Zei er iemand bier?

Zei er iemand bier?

Wij! Ja, het bier wordt hier op locatie gebrouwen. Dus de barmannen en vrouwen schenken met veel plezier een witblond, pils of kelderbier voor je in. De grote tapwand stelt ook niet teleur trouwens. Naast bier serveren ze ook gerechten uit de Midden-Europese en Oost-Europese keuken. Voor een goeie kartoffelsalat, schnitzel of kielbasa zit je hier goed. Good to know: er staan ook oesters, brood met dips en kaaskroketjes op de kaart.

Eurobrouwers