27 december 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: duurzame killer party looks voor Nieuwjaar (en beyond)

27 december 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: duurzame killer party looks voor Nieuwjaar (en beyond)

De kerstdagen zijn voorbij. En het nieuwe jaar nadert. Of je dat in gaat luiden in een klein gezelschap thuis of op een knalfuif ergens, het kan zijn dat je nog op zoek bent naar een nieuwe fair fashion outfit. We geven een rijtje duurzame killer party looks voor Nieuwjaar (en natuurlijk far beyond).

Lenen, ruilen of creatief zijn (met riemen van Moonshine Vintage)

Lenen, ruilen of creatief zijn (met riemen van Moonshine Vintage)

Waar het ooit no go was om twee keer in dezelfde party outfit te verschijnen, is het tegenwoordig juist ok om je creativiteit te laten zien als het op party outfits aankomt. Hip en geld- en milieubesparend. Een item lenen van je zus of vriendin, ruilen op een kledingruilavond of een oude jurk opfleuren met bijvoorbeeld een mooie vintage riem. Moonshine Vintage verkoopt hele mooie handgemaakte riemen die je jurk van jaren geleden weer een hele nieuwe look geven.

Tweedehands van Kolifleur

Tweedehands van Kolifleur

Kwaliteitskleding gaat lang mee. En toch wil het gebeuren dat iemand sommige kleding niet meer draagt. Online kun je mooie tweedehands kleding vinden maar je moet wel even zoeken. En de tijd hebben. Bij Kolifleur in de Jordaan hebben ze al een voorselectie gemaakt welke tweedehands kleding “in” is. Ze verkopen merken als Isabel Marant, Filippa K, Chloe, Samsoe & Samsoe. En je nieuwe party look hangt meteen voor je klaar. Scheelt je tijd, geld en je bespaart het milieu er nog wat uitstoot mee ook.

Lovely Lane

Lovely Lane

De jurken en pantalons van Lovely Lane worden slow, duurzaam en fair gemaakt. De modellen die ze maken komen direct uit de 60’s en 70’s. En doorstaan de tand des tijds. Als je het voor elkaar krijgt dezelfde kledingmaat te houden, kun je de jurken over 10, 20 of 30 jaar ook nog steeds aan. Behalve de prachtige zwierige jurken en pantalons, heeft Lovely Lane ook prachtige gilets die de jurk of top die je al hebt ineens helemaal anders doen lijken.

Vintage bij Motherhood

Vintage bij Motherhood

De nieuwe tijdelijke winkel Motherhood op Kinkerstraat 270 verkoopt allerlei lieve producten voor moeders. Of voor vrouwen eigenlijk. Achterin de winkel hangt een grote collectie bijzondere vintage parels van The Oddity Shop a.k.a. Emporium of Wonders. Shiny, glitter en soms net een beetje over de top. Perfect om flitsend het nieuwe jaar in te knallen.

Designer jurken huren

Designer jurken huren

Mag je op chic 2020 in knallen, dan kun je overwegen om een designer jurk, rok, jumpsuit of top te huren. Jurken van duizend euro huur je voor een avond bij websites als Spinning Closet, Dressoir en Lena Library. Een avond stralen in een jurk van Yves Saint Laurent, een jumpsuit van Dolce & Gabanna of een rok van Marni. Wij voelen hem wel hoor. Het huren van een item kost je tussen de €50 en €150. Maar dan heb je wel een look op niveau.

Reformation

Reformation

Ok, deze gaat niet meer op tijd zijn voor de nieuwjaarsavond. Maar misschien wel een idee om aan te schaffen voor alle bruiloften van 2020. Het Amerikaanse duurzame merk Reformation heeft uitverkoop. En waar de meeste duurzame modemerken meestal wat braver (want tijdloos en dus duurzaam) zijn qua looks, is Reformation vlammend sexy. Diepe V’s, hoge splitten en sexy mini’s. Reken maar dat je hierdoor the best man mee naar huis gaat nemen.