27 mei 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: Kolifleur, tweedehands in de Jordaan in Amsterdam

27 mei 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: Kolifleur, tweedehands in de Jordaan in Amsterdam

Wist je dat vintage van de woorden vingt (ans d’) âge komt? Leuk weetje wat ons ter ore kwam bij Kolifleur. Een oude bekende op een nieuwe plek. Waar ze mooie middensegment merkkleding aanbieden. Tweedehands van slechts een paar seizoenen oud that is. Niet vintage. Midden in de Jordaan in Amsterdam verkopen ze tweedehands mode van merken als Ganni, Sandro, Isabel Marant, Filippa K en Anecdote.

Kolifleur

Kolifleur

Er zijn een paar dingen op duurzaam gebied waar we van vinden dat het the new normal zou moeten worden. Dat we allemaal automatisch een 5 minute beach of forest clean up doen als we tijd in de natuur spenderen. Per persoon een kleine moeite en een groot effect als iedereen het doet. Dat wasbare luiers – zoals in veel andere landen – de standaard is. Want iedere nieuwe ouder kan zich de groeiende afvalberg luiers wel voorstellen. En dat we net zo makkelijke tweedehands kleding kopen als nieuwe kleding. Daarvoor moeten er wel goede aanbieders zijn natuurlijk. En die zijn er. Al zitten ze soms een beetje verstopt. Zoals Kolifleur die van het leuke winkeltje in de Pijp, naar alleen op afspraak en nu naar een lief hoekpandje in de Jordaan gingen. Dat moet je maar net weten natuurlijk. Maar weet je het eenmaal, dan fiets je er met plezier een straatje voor om.

Glitterhakken, leren jasjes, zijde jurkjes, wollen truitjes, jumpsuits, enkellange jurken. Bij Kolifleur hebben ze items die van nu zijn en tegelijkertijd van alle tijden zijn. Slow fashion van goede kwaliteit. En daardoor ook na een eerste leven nog mega geschikt voor een tweede. Die roze zijdeachtige rok van Samsoe & Samsoe kan maar net zijn wat je zoekt. En voor €29,90 is het dan mooi meegenomen. Dat truitje van Marant vond je altijd al zo mooi en hier tik je hem alsnog op de kop voor minder. En hoe tof is het om op de bruiloft van je vriendin te verschijnen in een mint kwaliteit outfit waar de planeet niet onder te lijden heeft. Daar straalt je outfit – en jij natuurlijk – nog net wat harder door hoor.

En ja, wat qua kleding verkocht wordt, moet er ook in komen. Ze kopen bij Kolifleur dus ook kleding in. Van jou misschien? Er is een bepaalde standaard van stijl en kwaliteit. En natuurlijk moeten de items schoon en schadeloos zijn. Heb je geschikte kleding, dan kun je online een afspraak maken bij Kolifleur.

Kolifleur, Eerste Boomdwarsstraat 2, Amsterdam