28 november 2022, door Sanne Carbaat

Klaar voor de feestdagen? Zo bereid je je voor!

28 november 2022, door Sanne Carbaat

Klaar voor de feestdagen? Zo bereid je je voor!

De maand december is zonder twijfel de gezelligste maand van het jaar, met dank aan al die schitterende kerstlichtjes en gezellig met je familie en vrienden aan tafel. Maar toch is het ook een maand die je stress kunt bezorgen. Last minute cadeautjes zoeken (doe het niet!), stressen over eten - véél eten - en noem maar op. Een cliché dat altijd maar weer waar blijkt: een goede voorbereiding is het halve werk, juist met de feestdagen. Maak je (mentaal) helemaal klaar voor de feestdagen en kijk je zonder stress kerstavond tegemoet. Wat een zaligheid! Hier vind je wat pointers om de feestdagen stress free in te zingen. 

 

Allerhande andere kerstips hebben we hier voor je verzameld.

Lijstjes maken

Lijstjes maken

Cadeautjes zoeken voor familie of vrienden die alles al hebben: elk jaar opnieuw is het een strijd. Last minute bedenk je je dat je voor je oom of tante nog niets hebt, waardoor je de veel te drukke winkelstraten moet trotseren. Dit jaar pak je het anders aan en begin je in de zomer al na te denken over kerstcadeaus (of in ieder geval niet twee dagen voor de kerst..). Luister goed naar wat vrienden en familie doorheen het jaar vertellen. Misschien vang je hier en daar wat tips op? Die kan je alvast op een lijstje schrijven, dat je op het prikbord hangt of  ga voor een notitie op je smartphone (die zit toch altijd in je zak). Elk goed idee noteer je op je lijstje en je zal zien dat je tegen de maand november al heel wat leuke cadeau-ideeën verzameld hebt. Om al die cadeautjes niet last minute te kopen – online of in de winkel – doe je er goed aan om vanaf oktober stilaan al wat cadeaus te kopen. Maar dat is misschien een tip voor volgend jaar..

Kerstoutfit bepalen

Kerstoutfit bepalen

Tijdens de feestdagen mag het allemaal wat chiquer zijn, dus ook je outfit. Kijk eens in je kast en die van je partner. Een man heeft vaak heel wat hemden in zijn kast hangen, maar ook een exemplaar dat mooi genoeg is om het nieuwe jaar te vieren? Misschien vind je het wel fijn om voor de feestdagen een nieuwe outfit aan te kopen? Glitter en glamour, dat moet kunnen! Zie je door de bomen het bos niet meer? In de feestcollectie van Sissy-Boy vind je heel veel party proof outfits. Ook schoenen mogen niet vergeten worden. Zeker schoenen van heren durven al eens vuil uit de kast komen.. Is een sponsje en wat schoenpoets voldoende om de schoenen weer toonbaar te maken of moet je een bezoekje brengen aan de winkel voor een nieuw paar veterschoenen?

Menu bedenken

Menu bedenken

Vier je kerstavond of oudjaar dit jaar bij jou thuis? Dan ben jij de gastheer of -vrouw en dus verantwoordelijk voor het eten dat op tafel komt. Probeer je graag iets nieuws of blijf je liever bij je vertrouwde gerechten? Wat je ook maakt, schrijf het menu goed uit: alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt, hoeveel tijd kost het, kun je al wat voormaken? De boodschappen doe je beter niet op 24 december, dan is het immers veel te druk in de supermarkt en dat moet niemand willen. Doe zoveel mogelijk boodschappen op voorhand – check wel goed de houdbaarheidsdata – en haal alleen die dingen die echt kakelvers moeten zijn nog op de dag zelf. 

Tips voor een feestelijke tafel? Zo decoreer jij de tafel in stijl.