Nederland, Amsterdam25 juli 2016, door Maartje

Restaurant en Skybar Floor17, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 25 juli 2016, door Maartje

Restaurant en Skybar Floor17, Amsterdam

Ok, we geven toe, het is een tíkkeltje buiten het centrum, maar ach, gewoon even iets verder trappen dan je misschien gewend bent en je bent zo bij Floor17. Op de 17de verdieping van het Hotel Ramada Apollo Amsterdam Centre ligt dit restaurant mét skybar, waar zo gegeten en gedronken kan worden, dat je er heel erg blij van wordt. Heus.

Ten eerste: my oh my, wat een uitzicht! Loop een rondje (360°!) en neem rustig heel Amsterdam in je op, om nog maar te zwijgen wat een magisch zicht je krijgt als de zon onder gaat - genieten!

Voor het diner kies je tussen fine dining of de bar bistro: het fine dining menu bevat kleinere gerechten die je zelf kunt combineren tot een menu. De keuken van het restaurant wordt gerund door chef Inan Sahin, die met zijn team combinaties maakt van Hollandse producten en exotische specerijen. Zo gebruikt hij lokale en – waar mogelijk – biologische producten om bijvoorbeeld gerechten als “vijf leeftijden van komkommer”, “bonito en watermeloen” of boerderijeend aan je voor te schotelen. Omdat Sahin werkt met lokale producten, wisselt de kaart voortdurend, afhankelijk van het weer en aanbod. Houd dus zeker de kaart in de gaten of kies voor het Chefs tasting menu en laat je verrassen. Laat dat maar gerust aan Sahin over.

Floor17, Amsterdam bord

In het weekend wordt de 16 meter lange bar – waar je terecht kunt voor veel verschillende en aparte cocktails, ook non-alcoholisch – na het diner omgetoverd tot een club. Zak weg met je cocktail in de mooie lounge bij de open haard of waag een dansje met – sorry we kunnen het niet vaak genoeg zeggen – adembenemend zicht op Amsterdam.

En, om niet te vergeten, ga even twee trappen hoger, want dan kom je uit op - jawel -  een plek met nóg beter uitzicht. Op 85 meter hoogte vind je hier het rooftop terras, waar je tijdens de zomermaanden kunt smullen van het bistro menu – denk caesar salade of black angus rib-ehe van de Big Green Egg en uiteraard de nodige cocktails en bites (spicy chickenwings! just saying).

Elk weekend en soms ook doordeweeks kun je hier bovenin bij Floor17 overigens ook aansluiten bij de rooftop movie nights, top uitzicht, top zitjes en top drankjes, hadden we al top gezegd? Hou de agenda in de gaten voor data en filmprogramma.

Floor17 rooftop, Amsterdam

Mocht je het nou toch te ver trappen vinden, voor bezoekers van Floor17 is parkeren gratis en er is genoeg plek. Dit maakt van Floor17 – samen met de WiFi – dus ook een geschikte plek voor een business lunch of meeting... So you know! Floor17.

On a small sidenote.. Floor17 heeft een zomerstop, van 25 juli tot en met 22 augustus.

Meer dakterrassen? Zie deze lijst!