18 januari 2019, door Maartje

FOMO FRIDAY: HOTELNACHT AMSTERDAM 2019 (incl. luxe dellen uit de muur en al even chique hotdogs)

18 januari 2019, door Maartje

FOMO FRIDAY: HOTELNACHT AMSTERDAM 2019 (incl. luxe dellen uit de muur en al even chique hotdogs)

Heb je nog geen ticket gekocht, doe dat dan snel hier. Of nog leuker natuurlijk, boek een kamer. Want Hotelnacht wil je meemaken, al zul je wel een selectie moeten maken. Had je nog geen last van FOMO dan krijg je dat spontaan; maar hé wij zouden Bart niet zijn wanneer we niet alvast een selectie voor je hadden gemaakt.

Zaterdag 19 januari

Zaterdag 19 januari

Laten we beginnen bij het begin. Inchecken doe je bij Marie-Stella-Maris (tussen 12u en 16u), aan de Keizersgracht. Vanaf 15u beginnen de eerste evenementen, waaronder ‘Blind wine tasting’ in hotel The Manor. Wijn proeven in een donkere kamer onder leiding van een vinoloog. Zijn wij bij. Of doe mee aan de BIG WINNERS QUIZ (16u) in het INK Hotel. Hoofdprijs is een overnachting in de mooiste Suite van het hotel. En om nog even bij de spelletjes te blijven: ga naar ‘Bar Electrique’ in het Conscious Hotel Westerpark. Hier staat een ‘gigantisch geladen spiraal’ (weten wij ook niet precies, maar klinkt spannend) en kun je meedoen met een buzzing drankspel.

De maag goed vullen voor je de nacht ingaat, kan onder andere bij restaurant Wyers. Hier diner je Mardi Gras-stijl tijdens de ‘Mardi Gras Dinner Party’. Op het terras voor het American Hotel bouwen ze een barbecue en hier moet je zijn voor een goede burger en marshmellows. Hamburgers (met gin) kun je trouwens ook scoren bij Generator Amsterdam. En, champagne! Tijdens Hotelnacht vindt de officiële lancering van de Moët Grand Vintage 2012 plaats en dat wordt gevierd met een diner in de Presidential Suite van Pestana waar Chef Peter Lute een vijfgangendiner kookt.

De (Hotel)Nacht

De (Hotel)Nacht

Na het eten zouden wij even een kijkje nemen bij de ‘Naked Rooftop Jacuzzi Party’ op het dakterras van het DoubleTree hotel (tot 01u). SkyLounge Amsterdam en Naked Grouse whisky hebben de handen ineen geslagen en je kunt hier in een jacuzzi genieten van een glas whisky mét uitzicht. En ja, naked dus. Maar zwemkleding is toegestaan. Ga daarna door naar de Koepelkerk (vanaf 21u). Deze wordt getransformeerd tot een complete wildernis en tijdens de ‘Animal Party’ kun je los op hitjes uit de jaren 90 en 2000. Of hop de Pulitzer’s Bar binnen (kan al vanaf 15u trouwens, tot 02u), voor een Grease Lightnin’ feestje. Omgetoverd tot een Old Skool American Diner inclusief jukebox, milkshake cocktails en hotdogs.

Krijg je midden in de nacht zin in een late-night snack, dan kun je in het Conservatorium Hotel een luxe FEBO frikandel uit de muur trekken, of ga langs PAND10 van hotel De L’Europe. Zij openen eenmalig de deuren van dit pand en hier moet je wezen voor decadente’ hotdogs. Van elke hotdog zijn er slechts 100 beschikbaar, niet te laat komen dus (tot 04u).

Zondag 20 januari

Zondag 20 januari

Mocht je tot in de vroege uurtjes zijn doorgegaan, blijf dan nog even liggen. Om 12.30u – dan is de kater hopelijk iets minder – kun je aansluiten bij één van de brunches. Zoals de Bali Brunch van Mama Makan. All you can eat, inclusief uitgebreide dessertbuffet. Of ga voor de ‘Beat the hang-over brunch’ bij The Tailor Bar van hotel Krasnapolsky met Bloody Mary, Burgers, en Bacon & Eggs. Wil je iets uitgebreider, ga dan naar ‘Mad Hatter’s Brunch’ bij Bluespoon (Andaz). Een vijfgangen Sunday Brunch-feest met rijk vloeiende bubbels.

Brunch gemist maar nog wel zin om er even op uit te gaan? Sluit dan aan bij de High Tea van het Amrâth hotel. Of neem een kijkje bij de Flamingo-borrel in The Birdhouse tegenover Artis. Zip tot 17u van een Flamingo-cocktail om zo deze Hotelnacht in stijl af te sluiten.