19 april 2019, door Milou Verbeke

FOMO FRIDAY: PAASWEEKEND 2019

19 april 2019, door Milou Verbeke

FOMO FRIDAY: PAASWEEKEND 2019

Na het eieren zoeken kun je bijvoorbeeld aanschuiven bij Carstens en het net geopende Simon de Wit voor een Paasbrunch, of ga ontbijten tussen de dieren in Artis. Zin in een feestje? Ga dan even langs bij het openingsweekend van The Food Department bovenin het Magna Plaza.

Paasbrunch bij Carstens

Paasbrunch bij Carstens

Afgelopen februari schreven we er al over; het nieuwe restaurant Carstens opende haar deuren. Een samenwerking tussen voormalig Librije chef Maik Kuijpers en het Park Plaza Victoria hotel. En op eerste en tweede Paasdag kun je aanschuiven voor een Paasbrunch met gerechten van de gloednieuwe lentekaart zoals Kamperlam en rode biet, Hollandse garnalen en asperges en zomerkoninkjes. Voor €39,- krijg je drie gangen om te delen en voor kinderen t/m tien jaar betaal je slechts €10,-.
Reserveren kan hier: carstensbrasserie.n

Paasbrunch bij Simon de Wit

Paasbrunch bij Simon de Wit

Ook een nieuwe in de hoofdstad -maar dan aan de overkant- is Simon de Wit. Begin van de maand geopend aan het Spreeuwenpark in Noord, waar ooit in de jaren twintig tot zestig een vestiging zat van kruideniersketen Simon de Wit. Naam gehouden, maar nu omgetoverd tot eetcafé. En ook hier kun je zondag terecht voor een Paasbrunch; voor €17,50 krijg je o.a. chicken & waffles, gepocheerde eieren (want wat is Pasen zonder een ei) en een glas cava.
Reserveren kan hier: simondewit.amsterdam

Paasontbijt in Artis

Paasontbijt in Artis

Ontbijten met uitzicht op netgiraffen, Grévy-zebra’s en grote koedoes. Zondag en maandag kun je voor €37,50 (incl. toegang) in Artis genieten van een Paasontbijt. In restaurant de Twee Cheetahs liggen tussen 9.15 en11.00 uur de croissantjes, (Paas)eieren en matzes voor je klaar.
Reserveren kan hier: artis.nl

Aprilfeesten, Nieuwmarkt

Aprilfeesten, Nieuwmarkt

Dit weekend is de start van de Aprilfeesten, het jaarlijkse buurtfeest op het plein van de Nieuwmarkt. Ooit begonnen met de bewoners die verschillende tenten en wagens uitstalden op het plein, om zo het beginnende festivalseizoen voor te bereiden. Nu, 32 jaar later, ondder andere met een zondags buurtontbijt, Tapas uit de Cantina Mobilé en Zweven met de Zwerver. Vooral naar die laatste zijn wij heel benieuwd. Mocht je het dit weekend niet redden, dan kun je de Aprilfeesten nog t/m 28 april.
Meer info: facebook.com/events

Openingsweekend, The Food Department

Openingsweekend, The Food Department

Magna Plaza, daar ben je vast al een tijd niet meer geweest. Want heel eerlijk, daar liepen wij ook het liefst snel langs. Tót nu. Want de bovenste verdieping van het voormalige hoofdpostkantoor in Amsterdam, is omgebouwd tot een heuse Food Department. Je herkent de 1.100 m² bijna niet terug; Magna Plaza behoort tot de top 100 van nationale monumenten en nu begrijpen we weer helemaal waarom. Het oude mooie statige pand is terug en hoe, met onder andere tentjes als Brut de Mer, Petit Gâteau, Tacos & Tequila en Van ‘t Spit. En dit weekend de opening dus; gaat dat zien, proeven én dansen want geen feestje zonder DJ’s.
Meer info: facebook.com/events