15 juni 2019, door Nina van Hilst

Frisdrank kan wél duurzaam zijn: Lemonaid

15 juni 2019, door Nina van Hilst

Frisdrank kan wél duurzaam zijn: Lemonaid

Denk je aan frisdrank dan denk je aan te veel chemicaliën en plastic. Niet zo gezond voor jezelf en planeet. Er was één merk dat het al heel snel wél okay deed: Lemonaid. Je ziet een mooi flesje. Je proeft een heerlijk drankje. En als je dan ontdekt dat er een prachtig verhaal achter dit merk zit, dan wil je voortaan niet anders meer. Lemonaid laat zien dat frisdrank wél duurzaam en extra lekker kan zijn.

Lemonaid en ChariTea

Lemonaid en ChariTea

Eerst even dit: Lemonaid en ChariTea zijn broer en zus. Hand in hand doen ze hetzelfde goed. Het een is limonade, het andere ijsthee. Maar dat zullen we niet uit hoeven leggen. Wat we wel graag even willen vertellen is dat Lemonaid en ChariTea gemaakt wordt van 100% biologische en fairtrade ingrediënten. Dat proef je. En de boeren die de grondstoffen leveren gaan daar ook lekker op. Een flesje zit dus vol goede ingrediënten en goede energie. Uiteraard gebotteld in een glazen flesje. Die weer keurig gerecycled aan worden. Of – we hebben er al menig tafeltje mee opgeleukt zien worden – gebruikt als vaasje. Stiekem in je tas stoppen als je een flesje op hebt, is dus een aanrader. Dat heb je niet van ons.

Alsof biologisch en fairtrade nog niet genoeg is, heeft Lemonaid ook nog een eigen stichting; de Lemonaid & ChariTea Foundation, waar de 5ct per verkocht flesje heen gaat. Hiermee worden projecten ondersteund die sociale en economische verandering te weeg brengen. En dit draagt bij aan de missie van Lemonaid en ChariTea: change the world drink by drink. Zeg maar de TOMS onder de frisdranken. Tot nu toe hebben ze 4 miljoen verworven voor projecten over heel de wereld. Een coöperatie in India voor het empoweren van 300 vrouwelijke boeren. Een dagopvang met gezonde voeding voor kinderen in Paraguay. Een project in de townships in Zuid Afrika dat jonge entrepreneurs helpt een zaakje op te zetten dat gezonde voeding in de leefomgeving stimuleert. En zo nog tientallen projecten die bijdragen aan empowerment van individuen, sociale progressie en bewustwording op duurzaam en gezondheidsvlak. Wetende dat je hieraan bijdraagt als je een frisdrank bestelt, dan drinkt je drankje nog lekkerder, niet?

Hoe kwamen we hier eigenlijk op? Nou, we proefden de nieuwste telg in de Lemonaid reeks. Na Lime, Passion Fruit en Blood Orange, was het tijd voor Ginger. Verse gember en citroen borrelen samen met wat biologische suiker en bruiswater tot een spicy zomerdrankje. Helemaal natuurlijk, fairtrade en bijdragend aan de mooie projecten. Vertellen jullie nu allemaal dit mooie merkverhaal door tijdens de zomerse avonden op het terras? Proost!