Nederland, Haarlem11 augustus 2017, door Maartje

Frisk aan het Spaarne Haarlem

Nederland, Haarlem, 11 augustus 2017, door Maartje

Frisk aan het Spaarne Haarlem

In de oude Droste chocoladefabriek aan het Spaarne in Haarlem huist sinds kort Frisk. Of eigenlijk: Frisk aan het Spaarne. Frisk ligt niet bepaald in het centrum van Haarlem, dat is waar. Het is even doorstappen, geven we toe, en mocht je je afvragen of je wel echt echt echt goed zit, dan is het antwoord ja: Frisk ligt inderdaad verstopt in een woonwijk.

Eenmaal aangekomen loop je via het gezellige terras (met lichtjessnoeren, hippe stoeltjes en een mandje voor de hond - hulde aan Frisk, en dan zijn we nog niet eens binnen) de zaak in. Of eigelijk: Semi-de-zaak-in want er is een goede buiten-binnen overgang, de serre. Perfect voor de Hollandse zomers waarbij je wel buiten wíl zitten, maar dat eigenlijk niet helemaal relaxed is. Eenmaal echt binnen is een en ander heel groot en ruim en kleurig. Denk mint, roze en groentinten. Er zijn een flink aantal gezellige hoekjes waar je je reet in een luie stoel laat zakken, er zijn volop tafeltjes voor twee én er is een grote tafels om je laptop open te klappen om wat werk te verzetten.

Dan het eten, niet onbelangrijk. Het eten bij Frisk is geïnspireerd op de welbekende en alom bejubelde Nordic Kitchen: simpel, puur, gezond, authentiek, groen en seizoen. De porties bij Frisk zijn bovendien niet mis en de sandwiches zijn allerminst lullige bammetjes: overladen met goodness zijn de stevige sneeën brood. Ook aan de koffie en een glas vers sap (echt vers, niet nep, ze worden op het moment van aanvraag klaargemaakt) wordt liefde en aandacht besteed.

Uiteraard kun je bij Frisk ook terecht voor een onvervalste Fika, ‘een momentje’, een momentje voor jezelf, wat zich in dit geval (en wel vaker) vertaal in koffie met iets lekkers. Top. Een avond hebben we nog niet doorgebracht bij Frisk maar de overdag-ervaring laat raden dat het 's avonds ook wel snor zit. Frisk aan het Spaarne

Liefs, Bloeme