Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 January 2019
  • 31-01-2018
  • Rotterdam

Bijna open: De Gele Kanarie Rotterdam

Bijna open: De Gele Kanarie Rotterdam

Het Bier en Spijs Paradijs, zo leest het onderschrift van het soon to be De Gele Kanarie in Rotterdam. Dat stemt om verschillende redenen vrolijk. Ten eerste klinkt die hele Gele Kanarie allemaal niet zo serieus, en zo hebben we onze kroegen het liefst. Ten tweede, en dat is belangrijk, komt De Gele Kanarie Rotterdam uit de koker van de mannen die Roffa al horeca-parels als Bokaal, Pix en Weena brachten. Precies die zaken waar we hangen in de stad aan de Maas.

Een combinatie van bier, food & plezier, dat beloofd De Gele Kanarie. Met live muziek, want het vogeltje zingt zoals het gebekt is. Al vormt het Betere Biertje de hoofdmoot.

Barts-Boekje-de gele kanarie

De Gele Kanarie komt niet ver van zijn grote bierlokaalbroer Bokaal. Prima, want dat is het de komst van die broer een geliefde hoek geworden. ‘Bier & Spijs Paradijs’ waar ambacht belangrijk gemeen goed is. Immers: de bakker bakt toch ook brood? En de slager slacht? Nou, waarom brouwt een bar dan niet zijn eigen bier? En zo zal geschieden.

Op tafel komen, zoals je van de mannen gewend mag zijn, poespasloze gerechten. Gewoon goed. Op z'n Rotterdams. Van ontbijt tot diner herkenbare gerechten. Fijn. En dan dus die zangvogel die de kanarie is: akoestische livemuziek tijdens het eten, entertainment, bingo en pubquizzen staan op het programma. Hoewel 'de gele kanarie' eigenlijk staat voor de goudgele rakker op de bar. Met zijn schuimkraag. Aha.

De Gele Kanarie, Goudsesingel 284, Rotterdam