Nederland, Amsterdam22 november 2016, door Maartje

Generator Hostel Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 22 november 2016, door Maartje

Generator Hostel Amsterdam

Met je neus in het Oosterpark slapen en dat ook nog eens voor een grijpstuiver? Kan dus. Het Generator Hostel Amsterdam is je plek en slapen kun je er op één van de slaapzalen maar een kamer voor twee boeken kan ook. Plaats van onderwerp is een werkelijk fantastisch pand, ooit de zoölogische afdeling van de Universiteit van Amsterdam, dat zijn voordeur in het Oosterpark heeft. In het pand zijn drie ruimten gecreëerd. 1) Het Nescio Café, een eerbetoon aan de Nederlandse schrijver met die naam, in de lichte, hoge lobby. De ruimte heeft originele glas-in-lood-ramen en loopt over in klein terras pal in het Oosterpark. Verder kun je er vooral hangen aan en rond de houten tafels rond een modern zwart geraamte midden in de ruimte. 2) De Auditorium Bar,  vroeger een collegezaal van de Universiteit. Denk originele houten bureaus met klassieke groene bureaulampen tegenover het bord van de professor, nu de drankkaart. Zitten doe je op de verhoging, geeft zo'n lekker uitzicht.

barts-boekje-generator-hostel-2

Beneden in wat vroeger de stookruimte was, in de kelder, zit nu de club van het hotel - perfect plek voor een fuif, die er dan ook geregeld gegeven worden.

Een eenvoudige winkel bij de receptie verkoopt hangsloten, toiletartikelen en snacks. Er zijn bijna 170 kamers, voor twee, vier of zes personen. Minimalischitsch zijn ze, zoals dat hoort in een hostel, en vrolijk, met dank aan het behang vooral. Probeer een kamer aan de parkzijde te boeken op een van de bovenste twee verdiepingen waar de ramen van vloer tot plafond zijn: wakker worden vrijwel naast een ruisende boom is een moet-je-mee-maker. Plus: alle kamers hebben een eigen badkamer, dus niet douchen op de gang. Het ontbijt je wederom hostel-stijl, simpel maar goed. En: er zijn avocado en warme eieren. Olé. Voor later op de dag zijn de pizza, de sandwiches en de courgette spaghetti met parmezaanse kaas, munt en rucola aanraders. Een bed op een slaapzaal kost je 18 euro pppn, een kamer voor twee gaat vanaf 70 euro per kamer per nacht. Een eenvoudig ontbijt  (geen eieren en avocado maar kaas, koffie en granola) kost 7,50. Generator Hostel