18 juli 2016, door Maartje

Gestrand @ Camping de Lakens, Bloemendaal

18 juli 2016, door Maartje

Gestrand @ Camping de Lakens, Bloemendaal

Tsja, we zijn niet zo van het kamperen, dat is geen geheim. Dat heeft iets te maken met die gemeenschappelijke plee's en erger nog: de gemeenschappelijke douches. De horror. Willen we een uitzondering maken, dan is het voor De Lievelinge in het Gelderse Vuren. Maar. Maarrrr! Sinds kort is er een tweede camping die we buitengewoon behapbaar vinden en die staat pal aan het strand van het Noord-Hollandse Bloemendaal. Is me dat wat. De camping 2.0 heet Camping de Lakens en naast kamperen the old school way kun je er 'huisjes' huren die geïnspireerd zijn op de welbekende zilverkleurige Airstream Caravans, een yogaweekend boeken, de sauna verkennen, een van de luxe tenten - beachlodges - reserveren, de backpackshack in duiken (voor rugzaktoeristen, briljant natuurlijk), aanhaken bij een van de kleinschalige festivals die er georganiseerd worden of gewoon een dag vertoeven in de strandtent van de camping, Gestrand.

Barts-Boekje-de lakens

Bij Gestrand geen ordinaire burger maar surf & turf van Kennemerduin hert, gegrilde Albacore tonijn met couscous, tartaar van Scotse Hooglander, Texels lam en een Haarlems Jopenbierje of koffie van Brandmeesters, ook uit Haarlem, on the side. Er is een open haard voor mindere dagen en een giga-speelgebied voor het kroost. Het meest briljant is nog wel de hoogte van het houten paviljoen: dat is zo gebouwd dat écht al het zonlicht wordt gepakt. De Lakens valt onder dezelfde groep als Camping Geversduin bij Castricum en het immens populaire camping Bakkum (een begrip onder Amsterdammers vooral), laat dat een teken zijn. Camping de Lakens is al even en Gestrand werd deze zomer voor het eerst geopend D.armee is De Lakens toch wel een voorloper voor wat, wat ons betreft, het kamperen van de toekomst is.

Een reden nodig om te gaan? Donderdag 21 juli wordt er bij De Lakens Borrelpop gevierd. Klinkt niet alleen gezellig, dat is het ook. Hapje, drankje, live muziekje, toplocatie... Check check check. Van 16.00 - 21.00 uur is het te doen.

Of reserveer eind augustus een yogaweekend. Meer informatie vind je hier.