Nederland, Limburg12 december 2021, door Bo Peters

Grenswerk, Venlo (Noord-Limburg)

Nederland, Limburg, 12 december 2021, door Bo Peters

Grenswerk, Venlo (Noord-Limburg)

In een Venloos straatje staat een dijk van een poppodium mét een – jaweljawel – heerlijk restaurant a.k.a. Grenswerk Café. Goede wijnen of een speciaal bier , (live) muziek, (vegan) eten: checkcheckcheck. Hier kom je langs voor het gehele pakket. Of, zoals ze zelf als motto op hun playa del achtertuin hebben staan; sip me baby one more time. Dus op naar de rand van het-midden-maaszicht-stuk centrum in Venlo, naar Grenswerk Café. 

Grenswerk Venlo

Grenswerk Venlo

Grenswerk huist sinds 2014 als poppodium in Venlo en is sindsdien niet meer weg te denken als cultureel broeinest in Noord-Limburg. De naam Grenswerk dankt zijn naam dan ook aan het idee van de initiatiefnemers om ‘de grenzen op te zoeken, op allerlei manieren’. En laten we daar nu nét van houden: buiten de lijnen kleuren is toch een stukkie leuker. Het concept om van de gebaande paden af te wijken, wordt in ieder geval ook goed doorgetrokken naar Grenswerk Café. Geen standaardgerechten, maar alles met een twist. Veganlovers opgelet, want er is genoeg te bestellen hier. Wat dacht je van paprika carpaccio met rucola, olijfkruim en limoen of avocado fingers met mangochutney? Het eten verveelt niet snel hier, de kaart wisselt met regelmaat dus no more excuses om hier niet vaak neer te ploffen. 

Op zondagochtend kun je gaan voor een slow sunday morning met een late brunch (er staan barista’s achter de bar!), op vrijdagavond chill je na je werk aan de bar met een cocktail terwijl een dj de lekkerste platen draait. Hier sluit je de week pas écht goed af. Mocht je aan het wandelen zijn – je moet wat in deze semi-lockdown periode – wandel dan even langs om een lekker sappie voor mijn gappie mee te nemen (vitaminecheck!) met wat lekkers. Kan prima in het vuistje als je een wandeling maakt. Vergeet ondertussen niet om naar de frames aan de muren en ramen te kijken; er wordt altijd werk van toffe creatievelingen uit de regio geëxposeerd. Die je vervolgens ook kunt kopen, we like! 

Oh en als je hier langs gaat (doehoen!) om neer te ploffen, breng dan een kinderboek mee van je koters en leg het neer bij het Kinder Zwerfboek Station, welke vooraan in het café staat. Neem een boek terug mee naar huis en voilá, duurzaamheid op zijn best. Al met al genoeg redenen om naar de rand van het-midden-maaszicht-stuk centrum in Venlo af te dwalen naar deze hotspot. Hier wil je uren zijn, beloofd!

Grenswerk Venlo