Denemarken, Kopenhagen26 september 2020, door Michel + Renske

De meest bijzondere eetbeleving in Kopenhagen: restaurant Gro Spiseri

Denemarken, Kopenhagen, 26 september 2020, door Michel + Renske

De meest bijzondere eetbeleving in Kopenhagen: restaurant Gro Spiseri

Wauw! Dat is het eerste dat je gegarandeerd uitbrengt wanneer je je voor het eerst op het dak van het Gro Spiseri pand midden in het toch al zo te gekke Deense Kopenhagen begeeft. Via een wenteltrap in een achterafstraatje loop je stijl naar boven en bij aankomst boven zie je een groene en kleurrijke oase. Wat meteen opvalt? De glazen kas! Juistem. Daarin zit je dus te ontbijten, lunchen of te dineren wanneer je aanschuift bij Gro Spiseri.

Gro Spiseri Kopenhagen

Gro Spiseri Kopenhagen

Het concept van de lui achter Gro Spiseri Kopenhagen heeft wat uitleg nodig. Komt-ie: het initiatief kwam van de drie oprichters die meer wilden met de natuur, de buurt en goed eten. Zo werd er gezocht naar een geschikt pand wat erg stevig in elkaar zat want 600 meter aan landbouw/ teelt kan niet op elk dak gezet worden. In het Noord Westen van Kopenhagen vonden ze een ideale stek.

O, en een belangrijke kanttekening was dat de buurt ook betrokken moest zijn. Zo is het bij Gro Spiseri de bedoeling dat voor een kleine funding de buurtbewoners hier hun groente en fruit mogen halen. Bovenop het dak dus. Ook eitjes? Is goed, maar dan mogen je dus ook af en toe ook voor de kippen zorgen – dit houdt de hele “farm” in leven.

Het team achter Gro Spiseri Kopenhagen zelf houdt zich vooral druk bezig met het onderhoud van de tuin en het maken van de heerlijkste gerechten. Alles wat op je bord komt, komt uit de eigen daktuin. En alle vis en vlees dan? Dat komt van kleinschalige lokale ondernemers. Niks anders dan de beste kwaliteit is goed genoeg voor team Gro. Ook zorgt voor leuke initiatieven. Zo was team Bart er in de zomermaand en werd er een speciaal ontbijt georganiseerd. Wederom alles lokaal, duurzaam geproduceerd én om je vingers bij af te likken.

De setting is enorm intiem, met een aantal andere clubjes aan een lange tafel en lekker eten. De uitleg komt van de chef en daarna mag je aanvallen. Ook leuk is de rondleiding door de boerderij die je een kijkje in de keuken geeft.

Check de site voor de actuele menu’s en aanbiedingen voor je gaat.

Hier een lijst met meer leuke Kopenhagen tips.