Nederland, Groningen21 februari 2022, door Jose de Wal

Groninger Museum – De Kinderbiënnale (tot 13 maart 2022)

Nederland, Groningen, 21 februari 2022, door Jose de Wal

Groninger Museum – De Kinderbiënnale (tot 13 maart 2022)

Persoonlijk (José, Barts Boekje Groningen Ambassadeur talking) is het één van mijn favoriete tijdverdrijven: kunstmusea. Heerlijk vind ik het om er rond te lopen en totaal geïnspireerd weer naar buiten te komen. Een vaste favoriet? Het Groninger Museum natuurlijk! Tegenwoordig neem ik mijn 2-jarige vaak mee. Hierdoor is een bezoekje aan een museum toch net ietsjes anders geworden... Voordat we gaan is hij ook enorm enthousiast: “Ja mama, laten we kunst kijken!” maar de realiteit is dat ik na 10 minuten een rondrennend kind heb dat verstoppertje wil spelen en dingen wil aanraken die je absoluut niet aan mag raken... Driewerf hoera voor de De Kinderbiënnale. Deze duurt nog tot 13 maart 2022. Aanrader!

Groninger Museum

Groninger Museum

Op de website van het Groninger Museum lees je het: speciaal voor kinderen is er een interactieve tentoonstelling hebben: De Kinderbiënnale.

De Kinderbiënnale is een actieve tentoonstelling die je uitdaagt om te reageren op de kunst en kinderen actief te betrekken bij alles wat bij een tentoonstelling in een museum komt kijken. Je wandelt letterlijk door een kunstwerk, je bouwt mee of je hebt interactie met een digitale presentatie. Door te doen, ontdekken, maken en te verwonderen wordt je op een afwisselende manier geactiveerd.

Wandelen door het Bamboe Bibber Bos, interactie met een heus graffiti kunstwerk, kruipen tussen de lantaarns van Eko Nugroho en kleurrijke beelden maken door te dansen voor ‘The Oort Cloud’, om maar een paar dingen te noemen.

Kortom, alle dingen die normaal niet zo thuishoren in een museum, mogen en kunnen hier.

En LEUK dat het is!

Op de terugweg vroeg Ivar: “Mama, gaan we nog een keer?” Tried, tested en goedgekeurd! Een DIKKE vette toptip!

Spoiler alert: Niet alleen voor kinderen is het leuk, ook voor volwassenen. De Kinderbiënnale is er nog tot 13 maart 2022. Meer informatie vind je op de website: groningermuseum.nl