Hallo Zeeland! 8x overnachten op de Zeeuwse eilanden

Nederland, Provincie Zeeland, 17 februari 2020, door Manon (Hey Frits)

Hallo Zeeland! 8x overnachten op de Zeeuwse eilanden

Zeeland heeft het: hippe hotels, huisjes en B&B's, maar ook die kneuterige gezelligheid waar je dat vakantiegevoel van krijgt. Hey Frits zocht de leukste plekjes op in Zeeland!

De Zeeuwse eilanden zorgen voor zo'n instant vakantiegevoel. Misschien komt het omdat het vanuit veel plekken in Nederland best een eindje rijden is naar deze kuststreek, maar waarschijnlijk komt het gewoon door de zeebries en de Zeeuwse sfeer dat het hier zo fijn voelt. Ga je een paar dagen met de lover, vriend, vriendin, zus of moeder op pad, denk dan eens aan deze leuke plekjes om te overnachten!

Lees ook: Zeeland, een mini-roadtrip in vier dagen

Ouddorp

Ok, heel officieel ligt Ouddorp niet in Zeeland maar in de provincie Zuid-Holland, maar toch zet ik hem in het lijstje. Ze hebben er stranden, vuurtorens, strandtenten en ook gewoon dat Zeeland-gevoel. Dus hierbij twee leuke plekjes om te overnachten in Ouddorp.

>> Live Loud Girl Stays

Live Loud Girl Stays Ouddorp

Een interieurstylist die een vakantiehuisje inricht, dat kan niet anders dan een succes worden natuurlijk. Het resultaat is het prachtige huisje Live Loud Girl Stays in Ouddorp, op vakantiepark Noorzeepark. Veel roze en tiny details, met fijne tuin en niet heel ver van het strand.

Vanaf €376,- per week // max. 6 personen

Live Loud Girl Stays OuddorpLive Loud Girl Stays Ouddorp

Foto's via Live Loud Girl Stays

>> Meer bed & breakfast

Een bie & bie, zoals ze op z'n Ouddorps zeggen, dus reken hier op een heerlijk ontbijt in de ochtend. MEER bed & breakfast wordt gerund door Karlijn en haar gezin en deze B&B heeft twee hele coole kamers, de popcorn room en de green room. Hout en retro zijn hier de keywords, twee sfeervolle huisjes gelegen tussen het Grevelingenmeer en de Noordzee.

Vanaf €110,- per nacht // max. 2 personen

MEER bed & breakfast OuddorpMEER bed & breakfast Ouddorp

Foto's via MEER bed & breakfast

Zierikzee

Zierikzee is een monumentenstad aan de kust, met prachtige oude gebouwen, sfeervolle straatjes en gezellige winkels en terrasjes. Zo'n stad in Zeeland die je aangeraden wordt en waarvan je later denkt: was ik maar veel eerder gegaan. Hier slaap je leuk in Zierikzee!

>> Het Domushuis

Het Domushuis Zierikzee Zeeland

18e eeuws, karakteristiek en midden in het centrum van Zierikzee! Als je voor sfeervol gaat dan moet je naar Het Domushuis in Zeeland, een klein gevelpandje met stijlvolle gietijzeren wenteltrap midden in het huis. Een bed zonder breakfast inclusief, maar dat kan wel voor je geregeld worden.

Vanaf €79,- per nacht voor 2 personen // max. 4 personen mogelijk voor €20,- p.p. extra

>> De Verwennerie

 De Verwennerie Zierikzee

Zierikzee staat natuurlijk vol met prachtige karakteristieke panden, dus ook B&B De Verwennerie is gevestigd in een pareltje. Deze bed & breakfast heeft twee kamers én een suite op de zolderverdieping - als je iets meer wilt besteden. 's ochtends schuif je aan voor een biologisch ontbijt met streekproducten en je kan de omgeving verkennen op de elektrische fiets (want die hebben ze twee stuks beschikbaar)

Vanaf €90,- per nacht // max. 2 personen

De Verwennerie Zierikzee Zeeland

Foto's via De Verwennerie

Vrouwenpolder

Walcheren klinkt Belgisch, maar dat is het niet. Het 'derde eiland' van Zeeland als je vanaf Zuid-Holland naar beneden telt. De stranden zijn hier het schoonste van Nederland en dit deel van Zeeland kent een hoop gezellige plekjes. Hey Frits vond fantastische plekje in Vrouwenpolder, Middelburg en Vlissingen.

Lees ook: Pluktuinen in Nederland - zelf bloemen en fruit plukken 

Nachtje in de Kerk Zeeland

Foto's via Nachtje in de Kerk

>> Nachtje in de kerk

Altijd al eens in een kerk willen slapen? Die vraag heb je vast nog niet (vaak) gehad en misschien heb je er nooit over nagedacht, maar het kan dus gewoon! In het plaatsje Vrouwenpolder kun je overnachten bij Nachtje in de kerk, een oude kerk die prachtig is omgebouwd tot bed & breakfast. Bucketlist dingetje, wil je zien.

Vanaf €113,- per nacht (€103,- per nacht vanaf 2 nachten) // max. 2 personen

 Nachtje in de Kerk ZeelandNachtje in de Kerk ZeelandNachtje in de Kerk Zeeland

Foto's via Nachtje in de kerk

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland, een stad met een rijke geschiedenis en een hoop historische gebouwen. Eentje voor op de bucketlist dus, want het is een levendige stad met sfeervolle straten.

Lees ook: 10x de leukste strandtenten van Nederland

Koffie en Kussens Middelburg Zeeland

Foto via b&b Koffie en Kussens

>> Koffie en Kussens

In het gezellige centrum van Middelburg vind je boven de koffiebar Expresszo twee hele leuke en gerenoveerde bed & breakfast kamers: Koffie en Kussens. De kamer op de eerste verdieping heeft grote openslaande ramen en de zolderkamer is helemaal een pareltje met de prachtige houten balken en het hoge plafond.

Vanaf €93,- per nacht (vanaf €104,- per nacht voor de zolderkamer) // max. 2 personen

Koffie en Kussens Middelburg ZeelandKoffie en Kussens Middelburg Zeeland

Foto's via Koffie en Kussens

Vlissingen

En dan Vlissingen! Hier kun je paraderen op de boulevard, want in Vlissingen ligt de langste boulevard van Zeeland én Nederland. Grote zeeschepen varen hier vlak langs het strand, je kunt ze bijna aanraken!

Lees ook: Een weekend Zeeland + de hotspots van Vlissingen

Hotel de Beautel Vlissingen Zeeland

Foto via Hotel de Beautel

>> Hotel de Beautel

Op 200 meter van de boulevard van Vlissingen ligt boetiekhotel Hotel de Beautel. Moderne kamers met kitcherige of retro details. Een mengelmoes van rommelmarkt-finds en moderne eyecatchers. Ontbijt is ook inclusief, dus je begint je dag extra goed hier.

Vanaf €85,- per nacht, in het weekend minimaal 2 nachten // max. 2 personen

Hotel de Beautel Vlissingen Zeeland

Foto's via Hotel de Beautel

Turkeye

Ja, Turkeye is echt een plaatje in West Zeeuws Vlaanderen. Een gehucht in the middle of nowhere. Geen stranden heel dicht in de buurt, maar wel natuur en vooral veel rust.

Lief Huisje Zeeland en Wit Huisje Zeeland

>> Lief huisje Zeeland + Wit huisje Zeeland

"Heerlijk uitwaaien en genieten in West Zeeuws Vlaanderen. Turkeye is een klein gehuchtje op ongeveer een km van de Belgische grens met een twintigtal oude huisjes." En jazeker, in twee van die oude huisjes kun je logeren. Lief huisje Zeeland en Wit huisje Zeeland zijn twee verschillende huisjes en ieder apart te huur. De inrichting is knus en gezellig met leuke details, dus zelfs met slecht weer is het hier geen straf om binnen te blijven. Als het wel lekker weer is dan is de omgeving heerlijk om te wandelen en te genieten van de rust.

Vanaf €100,- per nacht, minimaal 2 nachten (min. 5 in juli en augustus) en duurder in het weekend // max. 2 personen

Lief Huisje Zeeland en Wit Huisje ZeelandLief Huisje Zeeland en Wit Huisje ZeelandLief Huisje Zeeland en Wit Huisje Zeeland

Foto's via Lief huisje Zeeland en Wit huisje Zeeland