Zeeland: een mini-roadtrip in vier dagen

17 september 2020, door Manon (Hey Frits)
Zeeland: een mini-roadtrip in vier dagen

Zeeland is altijd zo fijn. Zodra je hier bent krijg je een vakantiegevoel, of dat nou in de zomer of winter is. Op zomerse dagen lonken de stranden en de terrassen in de gezellige steden, maar ook in de winter is het hier prima vertoeven. Wanneer je ook zin hebt in een roadtrip, dit was onze route van 4 dagen door Zeeland!

 

Dag 1 – 2 West Zeeuws-Vlaanderen

Breskens

Onze start is in Groede en dit plaatsje ligt niet ver van Breskens. In Breskens ligt strandtent Loods Tien, waar je in 8 minuten met de auto en in 15 minuten met de fiets naartoe rijdt. Sowieso liggen alle plekjes in West Zeeuws-Vlaanderen best dicht bij elkaar, je hoeft vaak maar een kwartier te rijden tussen verschillende plekken.

Loods Tien Breskens west Zeeuws-Vlaanderen

Groede

De volgende dag bezoeken we het plaatsje Groede, een klein schattig dorpje met lieve straatjes én een leuk plein met bierbrouwerij De Drie Koningen en koffiebar Fonteyn. Reserveer hier van tevoren voor de high tea, dat schijnt een echte aanrader te zijn!

Fonteyn en De Drie Koningen Groede Zeeland

Theetuin in de Morelleput

In Nieuwvliet – 7 minuten vanaf Groede – ligt de theetuin (en B&B) In de Morelleput. Dit is een leuke plek om te pauzeren, voor thee of om wat te eten. De tuin ligt gezellig tussen de bomen en overal staan appelbomen rond het terrein. Oh, en de warme Zeeuwse bolus is hier ook echt heerlijk!

De tuin in de Morelleput Nieuwvliet Zeeuwse bolus bij In de Morelleput Zeeland Taarten In de Morelleput

Cadzand-Bad

Tijd voor het strand. We rijden door naar Cadzand-Bad. Lekker toeristisch, maar wel gezellig. Er zitten een paar hotspots, onder andere brasserie AIR republic en Pine House, het restaurant van Strandhotel Cadzand – allebei van Sergio Herman. De plekken aan het strand die het bezoeken waard zijn: Captain’s Paradise, Brasserie LouLou, Moio Beach en Strand Ruig.

Brasserie LouLou Cadzand-Bad Zeeland

En nog een paar adresjes waar ik niet aan toegekomen ben, maar die wel op het lijstje stonden:

+ (s)old antiques in Schoondijke
+ De 6 Linden in Sluis
+ The Bliss in Retranchement
+ Zilt & Zout in Retranchement

Tegen het einde van de dag is het tijd om richting Walcheren te rijden, naar accommodatie nummer 2. We logeren in de hele leuke pipowagen van Roozes in Oost-Souburg, iets onder Middelburg.

Lees ook: Logeren in een pipowagen op de Veluwe

Pipowagen in Zeeland

Dag 3 Walcheren

Middelburg

Tijd voor Middelburg! Deze sfeervolle stad is heerlijk om rond te wandelen. De stad heeft een mooi historisch centrum, leuke winkels, fijne koffietentjes en bijzondere straatjes om te verdwalen. Bezoek zeker ook de Kuiperspoort, waar je je even in de 17e eeuw waant.

Straten van Middelburg Zeeland

Wij eten hele lekkere taart bij De Juf (de cheesecake en worteltaart zijn aanraders), een leuke plek met een basisschool thema waar je even heerlijk kunt pauzeren.

De Juf Middelburg Zeeland Taarten bij De Juf Middelburg De Juf Middelburg

Middelburg heeft natuurlijk nog veel meer leuke hotspots die ik zeker met je zal delen. Ik ben niet overal geweest, maar ze stonden allemaal op het lijstje. InMiddels is een conceptstore in het centrum en even verderop zit Vivet Bowls (helaas nog geen website, wel te vinden op Google Maps) een fijne plek om gezond te lunchen.

Røst is een leuke espressobar en bij Plantaardig koop je de mooiste bloemen en planten. Ook Pluk de Dag heeft bloemen, maar het is ook een brasserie en je kunt er nog veel meer leuks kopen. Voor de lekkerste taartjes en brood ga je naar Luuk’s Brood & Patisserie. Last: Skandinavien, een woonwinkel in … jawel, Scandinavische stijl en Rooz, een kledingwinkel.

Het strand van Zoutelande

Zoutelande

Misschien komt het door het liedje van Bløf, maar Zoutelande is lekker druk en ook wel een tikkie toeristisch. Maar we komen voor het strand en de schattige strandhuisjes.

Pluktuin

Onderweg vanuit Middelburg kun je ook nog langs Sint Anthonijshoek in Koudekerke. Daar heb je onder andere een theethuin en pluktuin en je kunt er overnachten in de B&B. In Vlissingen is ook nog genoeg te doen, zie daarvoor: Een weekend Zeeland + de hotspots van Vlissingen. 

Gekleurde huisjes in Domburg

Strandbar en pluktuin

Rijd via Westkapelle voor strandbar Bombaai als je zin hebt in een wereldse keuken en een kleurrijke setting. In Aagtekerke ligt dan ook nog een pluktuin, onderweg naar Domburg. De tuin heet Pluktuin Hof Hanzenberg (geen website, wel te vinden op Google Maps) en je kunt hier fruit en bloemen plukken.

Domburg

Domburg is ook zo’n gezellig toeristisch plekje aan zee. Het heeft leuke gekleurde strandhuisjes, maar zorg dat je vroeg op het strand bent als je die wil fotograferen in de zomer. Domburg is een redelijk druk strand dus veel mensen zitten bij mooi weer voor deze strandhuisjes.

Bier en Melk Salon in Domburg Zeeland

Een leuke plek om te eten of drinken is de Bier & Melksalon. Klinkt een beetje gek misschien, maar is een heel leuk tentje met fijne binnentuin. Je eet hier biologisch. De Roode Leeuw is ook nog een leuk restaurant in Domburg.

Dan, via Oostkapelle en Het Kaslokaal door richting Vrouwenpolder. Het Kaslokaal is óók een theethuin, maar dan in een oude tuinderskas, dus super sfeervol!

Strand van Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

Ik vond het strand van Vrouwenpolder misschien wel het mooiste strand van allemaal, maar dat kan natuurlijk persoonlijk zijn. Een heel breed zandstrand met ook weer leuke strandhuisjes en een paar gezellige strandtenten.

Straatje met bloemen in Veere Zeeland

Veere

Na Vrouwenpolder rijden we door naar Veere, een plaatjes die me veel getipt werd. En terecht, want Veere is echt een super sfeervol en fotogeniek stadje. Het is super klein, in een half uur heb je al veel van het plekje gezien, maar het is heerlijk om gewoon even doorheen te wandelen tijdens deze roadtrip in Zeeland. Wij doen nog een drankje bij Suster Anna (in de gezellige binnentuin) en Oma’s Snoepwinkel is ook erg leuk om even te zien – en wat lekkers te kopen!

Schaduw op de huizen in Veere Kerktoren in Veere

Dag 4 Schouwen-Duiveland

Zierikzee

De laatste stop is Zierikzee op de terugweg naar huis. We zijn dus wel op Schouwen-Duiveland, maar eigenlijk zien we behalve deze stad weinig van dit deel. Als je meer tijd hebt kun je hier nog een paar stops toevoegen misschien.

Straatjes in Zierikzee Zeeland
Lef in wonen winkel Zierikzee

Zierikzee, oh … wat is het een mooie stad! Het doet me een beetje denken aan een combinatie van Middelburg en Maastricht, maar het heeft ook echt wel een hele eigen sfeer. Love it. Ook hier is wandelen door de mooie straatjes een must, met een stop bij Meneer Nilsson om te lunchen en bij Van Dijk Antiques, MienDomus, Wonen met Lef en Leeratelier Mien Design om te shoppen. Bij bakkerij De Man Die Bakt kun je brood, bolussen en koffie krijgen en Roekoekoe is ook een leuk plekje voor taart en koffie. Daarnaast zit nog Dit Dus by Co, een fijne woonwinkel.

Houd er wel rekening mee dat op zondag veel winkels gesloten zijn in Zierikzee. 

Roekoekoe Zierikzee Zeeland

Overnachten in Zierikzee

Wil je blijven slapen in Zierikzee? Dat kan onder andere bij De Negen Kamers, De Zeeuwse Hemel of Boutiquehotel Zeeuws Meisje. En als je dan toch blijft dan is wijnbar Gris Sec nog een leuke hotspot om wat te drinken (onder hotel Zeeuws Meisje).

Meneer Nilsson Zierikzee

Disclaimer: Ik verbleef gratis in het tiny house van Hello Zeeland in Groede in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over het hotel/de overnachting.