Nederland, Arnhem11 juni 2020, door Michel + Renske

Verborgen parel: Bar Hotel Karel in Arnhem

Nederland, Arnhem, 11 juni 2020, door Michel + Renske

Verborgen parel: Bar Hotel Karel in Arnhem

Ah, Arnhem, prachtstad en het thuis van (o.a.) de leukste modeopleiding van het land. En toch horen we niet zo vaak iets uit deze mooie stad in Gelderland. Zonde, want deze stad is naast gezellig ook nog eens behoorlijk hip (wat wellicht iets met die modeopleiding te maken heeft). Daar wilden we wel weer eens heen, maar... Waar slapen we dan? Zoek niet langer. Bar Hotel Karel is te allen tijde je antwoord, voor als je alleen bent, als koppel reist of als je met je gezin de hort op bent: Bar Hotel Karel is ALTIJD een ideale logeerplek. Trust us.

Bar Hotel Karel Arnhem

Bar Hotel Karel Arnhem

Bar Hotel Karel ligt in het Spijkerkwartier, een enorm leuke mooie wijk met prachtige statige herenhuizen en andere mooie oude panden op een koprol afstand van het centrum-centrum van Arnhem (het Spijkerkwartier is namelijk eigenlijk ook best behoorlijk centrum). Een heerlijke uitvalsbasis om de stad te gaan verkennen. Enne: onderschat het buurtje niet! In het Spijkerkwartier zelf is genoeg te doen. Vraag als je incheckt even om wat tips en de leuke plattegrond die alle hotspots en “to-do’s” van de buurt weergeeft (ook enorm leuk voor kids: de plattegrond van Bar Hotel Karel is meteen de basis van een te leuke speurtocht in the hood en er staan zelfs speeltuinen op aangegeven – heb je hen ook weer zoet).

Bar Hotel Karel? Dan ga je vast op zoek naar Karel… Mis! Net als bij ons (‘Bart’ is de bijnaam van Maartje, juist, een vrouw) is de eigenaresse van het hotel van het vrouwelijke soort: Karlijn is 25 lentes jong en runt de zaak met enorme flair. Zo voorziet ze je graag van goede tips van het ‘eet, drink en doen’ kaliber. Er zijn vier luxe hotelkamers en, zoals de naam al doet vermoeden, een bar. Een koffiebar welteverstaan, waar de heerlijkheden je om e oren vliegen en de zoete koek al van ver vanuit de vitrine naar je lonkt. Cheesecake, cinnamon buns, taart…  Je wil het allemaal. En dat met een lekkere, goed gezette kop Bocca koffie. Bam. 10 punten.

Door het gezellige (drukke!) koffiebarretje loop je door een smal steegje naar de binnentuin; meteen ook het epicentrum van alle vier de (heerlijk) hotelskamers (knus!). Moet je eens voorstellen hoe leuk het is om met een paar vrienden het hele hotel te huren… Maar we dwalen af. Terug naar de kamers zelf: de ene kamer is nog prachtiger dan de ander. Er zijn baden op pootjes (altijd bonuspunten), loungebanken achter openslaande deuren naar de binnentuin, stoomdouches en, nouja, gewoon een heel fraai design in alle kamers. Elke kamer heeft zijn eigen karakteristieke trekjes, dus eerst lekker loeren op de site welke kamer je het meest aanspreekt.

In de binnentuin zit je in ieder geval perfect om van het zonnetje te genieten (en o zo knap omringt door tomatenplanten en ander moois).

Los van de heerlijke ambiance, de fijne kamers en het leuke buurtje moet ons nog iets van het hart: het ontbijt schurkt tegen perfectie aan. Mijn hemel, als er iets goed wordt gedaan door Karlijn + crew dan is het de ochtend wel. Denk niet dat je een matig plakje kaas en droge croissant voorgeschoteld krijgt… Ben je mal! Bij Hotel Bar Karel krijg je een waar luxe maal op bed voorgeschoteld. Op de afgesproken tijd wordt er een heerlijke maaltijd voor je deur gezet: yogurt met rood fruit en granola, toast met roerei, kaas en avocado en als klap op de vuurpijl vers gemaakte (huisgemaakte!) cinnamon buns. Ja wij konden het ook amper geloven. Man o man wat lekker. Alleen nog even doorgeven hoe je je koffie wilt (of thee uiteraard) en zelfs dat komt heerlijk naar je bed. Verwennerij!

We kunnen nog even doorgaan over Karel, but we like it (a lot!).