Nederland, Utrecht21 augustus 2017, door Maartje

Happinez Festival

Nederland, Utrecht, 21 augustus 2017, door Maartje

Happinez Festival

Wat tijdschrift Happinez is hoeven we niet uit te leggen, lijkt ons. Aan de ene kant vinden we Happinez altijd een beetje braaf – want je tante begint er altijd tegen je over als je haar ziet – en aan de andere kant gaat Happinez steevast mee de koffer in als er gereisd wordt. En dan staan er – steevast dus – fijne stukken in die je toch weten te inspireren en bijblijven.

Voor de vierde keer organiseert Happinez een festival met sprekers, workshops, muziek, yoga, meditaties, lekker eten en meer. En hoewel dat aan de ene kant wellicht een beetje als een braaf festival klinkt, hebben ze aan de andere kant stiekem toch wel een goed programma. Zo vertelt de Boeddhistische monnik Haemin Sunim hoe je je leeftempo kunt verlagen en wat dat voor goeds brengt. Leert James Wallman hoe je nu eens écht kunt ontspullen. En kun je luisteren naar de verhalen van Rupert Isaacson over de helende reizen die hij samen met zijn autistische zoon te paard maakte, onder andere door Mongolië. We noemen er nog wat; een snelcursus ukulele spelen – dat staat sinds het floppen van de gitaarlessen al op het verlanglijstje. Er zijn zo’n 12 verschillende yoga- en meditatielessen per dag te volgen. Yoga pants all day – olé olé. En zijn er verder verhalen over engelen – ja echt -, het verslaafd zijn aan liefde – zijn we dat? –, duurzaam lifestylen – hoe je dat doet - en persoonlijke crises – want die hebben we allemaal zo nu en dan weleens, niet?

Terwijl het festivalseizoen in volle gang is, kijken we ernaar uit om een dagje/weekendje het beste in onszelf naar boven te halen op een festival. Dat is weer eens iets anders dan compleet naar de kl… te gaan tijdens een dagje festivallen. En we durven te beloven dat je je de dag erna – of zelfs het hele jaar erna – stukken beter zult voelen dan je gewend bent na een stevig festivalweekend.

Happinez Festival, 15 16 17 september in Fort Voordorp bij Utrecht. Op de speciale festivalpagina op de website vind je het complete programma en kun je tickets kopen.

Liefs, Nina