Nederland, Zeeland17 augustus 2021, door Barts Boekje

Hee hallo lief Zeeuws retro huisje

Nederland, Zeeland, 17 augustus 2021, door Barts Boekje

Hee hallo lief Zeeuws retro huisje

Eerder maakten we een lijst boshuisjes waar je je kunt terugtrekken voor wat Netflix & ander slow living vertier. Als je denkt dat dit lijstje onze AirBnB honger heeft gestild... Ja hoor, al was het maar voor even. Heel even. Want onze vingers hebben de weg toch weer terug gevonden naar zoektermen als 'retro huisje' of 'knus huisje' en voilà, we stuitten op dit enige retro huisje in Oostkapelle, Zeeland.

Retro huisje Zeeland

Retro huisje Zeeland

Laten we maar bij het begin beginnen. Dit kleine, houten huisje verwelkomt je met een veranda. Tja en nu vragen wij ons af: wanneer is een veranda níet leuk? Als wij kijken in Bart’s dictionaire bestaat er gewoon niet zoiets als een ‘stomme veranda’. Bestáát niet. En dat bewijst ook dit gezellige ding maar weer. Twee gezellige stoelen met gezellige kussens en dekens staan voor je klaar, je zou bijna vergeten naar binnen te gaan!

Maar goed, een veranda maakt nog geen fijn huisje. Nee nee, ook binnen moet het leuk zijn. En ja hoor, wat denk je, binnen is énig. We kunnen niet anders zeggen. Klein, fijn en praktisch ingedeeld. Veel retro meubels, veel groen spul, een vide en een LP-speler. Binnen kun je weinig kanten op – wat soms wel eens fijn is, buiten kun je juist álle kanten op. De bossen, het strand en Domburg zijn op loop- en fietsafstand.

En dan nog even over die vide. Daar slááp je dus. Hoe knus. Retro huisje met veranda in Oostkappelle, een 100% Bart-huisje.