Nederland29 juli 2019, door Maartje

Het groen in in eigen land: hotel gaia diepenveen (Nederland)

Nederland, 29 juli 2019, door Maartje

Het groen in in eigen land: hotel gaia diepenveen (Nederland)

Waar het sowieso goed toeven is, lees maar: Barts Boekje Deventer.

Hotel Gaia Diepenveen

Hotel Gaia Diepenveen

Het hotel is – met recht – een bijzonder hotel op een bijzondere plek. Is het een beetje weer, dan trap je jezelf er vanuit het centrum van Deventer zo naar toe: dan heb je namelijk een prachtige route door de natuur te pakken. Kids mee, water mee, en trappen maar. Want het is bijna zonde om deze plek binnen in de natuur te bedoezelen met geparkeerde auto’s. Maar kom je van verder, doe het dan toch maar want Hotel Gaia is zo’n terugtrekplek dichtbij hier al te veel.

Eenmaal aangekomen tref je een pastelkleurig landhuis midden in een groen tuin-park. En is het mooi weer, dan is het gigantische terras voor de deur de beste plek in de wijde omgeving. De tuin is er zo een op zijn Brits. Klopt ook want het park op landgoed Rande, en daar hebben we het over, is in 1856 aangelegd door tuinarchitect J.D. Zocher, de man van het Vondelpark in Amsterdam. Hij had een Brits buitenhuis in gedachten. Et voila. Er zijn waterpartijen, doorkijkjes en boomgroepen en een Lindeboom van 500 jaar oud. Het landgoed heeft verschillende wandelroutes die de mensen van Hotel Gaia je met liefde aanwijzen.

Top dus, voor een dagje. Maar what about dat ‘hotel’ dan? Is het ook. Hotel Gaia heeft 11 ruime kamers, de een nog exotischer en kleurrijker dan de ander, allemaal geinspireerd op een ander land. Zo kun je in Afrika overnachten, of uitrusten in Egypte. Kom je met het kroost, wat een aanrader is, dan kun je in een van de familiekamers overnachten. Altijd feest. Het ontbijt, dat heerlijk is (verse broodjes en lokale producten), is inclusief.

De bonus? Op een aantal kamers, en voor een toeslag, mag je hond ook gezellig mee. Hehe.

Er zijn bovendien verschillende vergaderkamers, een stuk of 5, van tuinkamer tot de roze kamer en van de oude stallen (waarin de afscheidingswanden voor de paarden nog te zien zijn) en de kamer met het balkom. Wanneer mogen we weer?

I do

I do

Het zal geen verrassing zijn dat Hotel Gaia een perfecte trouwlocatie in eigen land is. Voor de hele dag, van de ochtend tot de avond. De mensen achter het hotel hebben al vaker met het bijltje gehakt en kennen precies de mooiste plekjes van hun landgoed, weten waar het licht wanneer het mooist is en welke trouwambtenaar langs kan komen om de ceremonie te voltrekken. Ongedwongen en ontspannen in een prachtige omgeving. De keuken van Hotel Gaia kookt biologische met veel verse streekproducten. En als je blijft slapen, staat de mooie bruidsuite natuurlijk tot jullie beschikking.