B&B Huize Druivelaar – groene oase in Breda

16 juni 2021, door heyfrits
B&B Huize Druivelaar – groene oase in Breda

In de categorie ‘bijzonder overnachten’ kan Huize Druivelaar in Breda zeker op je lijstje. Dit is er eentje om hoog op dat lijstje te zetten, want dit bed & breakfast is gelegen in een oude druivenkas in een prachtige groene tuin vol bloemen en planten, verborgen tussen de woningen. Waan jezelf even in Frankrijk of Engeland, maar dan in Breda. 

Bij Huize Druivelaar heb je een beetje best of both worlds: het ligt midden in het bruisende Breda, maar zodra je de tuin in stapt is het een oase van rust. De oude kas is echt prachtig en geeft je het gevoel alsof je op het Engelse platteland bent. Helemaal uniek aan deze plek is dat je slaapt in de druivenkas, in een van de twee prachtige kamers.

De kas Details in de kamer

De grote tuin om de kas van Huize Druivelaar is al net zo mooi, met fijne plekjes om te relaxen (of te ontbijten of borrelen) en veel bloemen en planten. Als de avond valt is het heerlijk om in de tuin te gaan zitten en naar alle dierengeluiden te luisteren. Hier krijg je het gevoel alsof je op het platteland bent, terwijl je eigenlijk gewoon in het prachtige Breda zit. 

Details in de kasDe tuin Huize Druivelaar Breda

De ruim honderd jaar oude druivenkas is de parel van de verborgen stadstuin. Binnen in de kas staan nog druivenranken van die tijd en als je hier binnenstapt ruik je geurende bloemen en planten. De kas is 36 meter lang en in het achterste gedeelte liggen de twee kamers. Winter of zomer, het is hier natuurlijk altijd goed vertoeven. Voor de kamers (en dus in de kas) is een klein terrasje gemaakt waar je ‘s ochtends kunt ontbijten en als de deur naar de kas openstaat, lijkt het net alsof je ergens in Frankrijk op vakantie bent.

Huize Druivelaar doorkijkje in de kasOntbijt

Toekomstplannen Huize Druivelaar

Het ‘even-weg-gevoel’ heb je al flink te pakken als je logeert bij Huize Druivelaar, maar om de ervaring helemaal compleet te maken wordt er flink gebouwd aan nog meer luxe. Er komt achter in de tuin een sauna en een hottub en er wordt een mini kas geplaatst zodat je daar nog even lekker in je badjas kunt genieten van een wijntje na je sauna-sessie. Uiteindelijk moet dit zo’n plek zijn waar je eigenlijk het hele weekend helemaal niet weg hoeft …

De binnenkant van de kasManon in kas bij Huize Druivelaar

Huize Druivelaar is het prachtige plekje van Chantal en Rutger, die na een grote verbouwing nu iedere dag kunnen genieten van hun stadsoase. Ze hebben bewust gekozen om maar twee kamers te creëren en te verhuren (en dat houden ze zo), zodat je als gast echt je rust kunt pakken.

Huize Druivelaar Breda

Tarieven en beschikbaarheid

Een overnachting bij Huize Druivelaar kost €130,- inclusief ontbijt (juni 2021) en het minimumverblijf is 2 nachten.

Welkomsthapje Huize Druivelaar Breda

De omgeving van Huize Druivelaar

Eigenlijk is Huize Druivelaar een ‘we-blijven-hier-lekker-hangen-plekje’ waar je wellicht helemaal niets anders gaat doen dan tot rust komen, maar mocht je toch de omgeving willen ontdekken dan zijn er natuurlijk een hoop leuke dingen in de buurt te doen.

+ Zin om Breda in te gaan? Check dan zeker mijn blog Hotspots Breda – een cityguide langs de leukste adresjes. Je kunt ook een bootje huren om een paar uur te varen en Breda vanaf het water te ontdekken.

+ Maak een wandeling in het Mastbos. Dit bos ligt op ongeveer 10 autominuten van Huize Druivelaar.

+ In de regio rondom Breda is ook nog genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld op bezoek bij een biologische wijngaard in Chaam (16 autominuten), Dahlia’s plukken in een van de bloementuinen in Zundert (18 autominuten) of ontdekken hoe kaas gemaakt wordt bij een ambachtelijke abdijkaasmakerij in Oosterhout (21 autominuten)

Manon in de tuin Details Waterput in de tuin Details in de kas De kas van Huize Druivelaar Breda Interieur van de kamer Doorkijkje Huize Druivelaar Breda

Disclaimer: Ik verbleef gratis bij Huize Druivelaar in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.