Slapen in een stro-iglo tussen de weilanden in Groningen

30 juni 2021, door Manon (Hey Frits)
Slapen in een stro-iglo tussen de weilanden in Groningen

Wil je naar Groningen en zoek je nog een bijzondere plek om te overnachten? Dan is dit zó leuk! Midden tussen de weilanden, op ongeveer een half uur van Groningen stad, liggen drie stro-iglo’s achter op een erf van een boerderij. Een unieke plek om te overnachten in het mooie Groningen!

 

Een stro-iglo?

Let me explain het concept stro-iglo first. Opzich spreekt het voor zich. Stel je een grote iglo voor, waarvan de buitenkant gemaakt is van gestapelde strobalen. Daar overheen zit zeil afgewerkt, zodat je uiteraard niet nat wordt als het dagenlang zou regenen. De binnenkant van de iglo is netjes afgewerkt en in de iglo is het verrassend groot. Je kunt er met vier personen overnachten!

Lees ook: Heilige Nachten mini-tour: overnachten in kerkjes in Friesland

Stro iglo Groningen Hayema HeerdManon in Groningen

Stro-iglo: uniek concept

De stro-iglo’s zijn een redelijk uniek concept in Nederland, zeker in deze vorm. Hayema Heerd in Oldehove is een van de campings waar de accommodaties staan te pronken tussen de weilanden, drie stuks op een rij.

Het uitzichtZonsondergang

Slapen op een bed van stro

Aangezien stro heel goed isoleert, kun je hier in de zomer én winter heerlijk slapen. Je slaapt in de iglo op een bed van stro, met daarop wel een dun matrasje zodat het allemaal niet zo kriebelt. Er staat een eettafel en de iglo heeft een klein koelkastje, maar douchen en naar het toilet doe je camping-style bij het sanitair gebouw iets verderop.

Lees ook: Nordhus Cabin – duurzame getaway tussen de bomen

Stro in de igloInterieur stro-iglo

Stro-iglo’s tussen de weilanden

De drie stro-iglo’s staan op het camping gedeelte van Hayema Heerd, achter op het erf van een grote boerderij in the middle of nowhere. Om hier te komen rijd je kilometers over landweggetjes en langs weilanden vol koeien en prachtige uitzichten.

Hayema Heerd in Groningen Stro-iglo's Hayema Heerd Groningen Koeien in de wei

De iglo’s kijken uit over de weilanden, dus het puntje ‘landelijker kun je het niet krijgen’ kan hier afgevinkt worden. De dichtstbijzijnde grote supermarkt ligt op 6,5 kilometer dus ook daarmee is bewezen dat je hier echt voor je rust naartoe kunt gaan en dat je weinig andere mensen hoeft tegen te komen. Hier geniet je van het leven op het platteland!

Stro-iglo's Hayema Heerd Groningen

Ontdek Groningen

Via Hayema Heerd kun je een aantal leuke activiteiten of arrangementen boeken om de omgeving te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een auto puzzeltocht doen of een ‘inboeringscursus’ volgen om het boerenleven te leren kennen.

Lees ook: Tips Vlieland – dit kun je doen op het eiland

Het ontbijt

Maak een mini-roadtrip

Groningen stad ligt op zo’n 25 autominuten vanaf de accommodatie, dus ook daar kun je lekker een dag gaan slenteren. Rondom Hayema Heerd liggen ook een hoop leuke dorpjes waar je met de auto een kleine roadtrip van zou kunnen maken. Een paar dorpen zijn Garnwerd, Ezinge, Winsum (ooit uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland), Eenrum, Leens en Zoutkamp.

De omgeving

Prijzen stro-iglo’s

Een overnachting in een 4-persoons stro-iglo kost in het laagseizoen €109,- per nacht en in het hoogseizoen €134,- per nacht. Je kunt ook met twee personen overnachten, dan kost het per nacht €90,- in het laagseizoen en €115,- in het hoogseizoen. Prijzen zijn exclusief ontbijt, dat is wel bij te boeken voor €14,50 per persoon.

Disclaimer: Ik verbleef gratis bij Hayema Heerd op uitnodiging van Renske Ontdekt de Wereld. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.