Nederland, Groningen20 januari 2024, door Nikki Nederhorst

Dit zijn de leukste en fijnste hotels in en rondom Groningen

Nederland, Groningen, 20 januari 2024, door Nikki Nederhorst

Dit zijn de leukste en fijnste hotels in en rondom Groningen

Deze heerlijke studentenstad blijft toch wel een verborgen pareltje in Nederland voor velen van ons. We denken niet snel aan een weekendje weg naar Groningen, maar vergis je niet. In deze stad is namelijk ontzettend veel te doen. Wij nemen je mee naar een paar mooie hotels en we beloven je: je gaat ze geweldig vinden!

 

Wil je ook alvast de beste hotspots checken van Groningen? Kijk dan ook even naar dit lijstje!

The Market Hotel

The Market Hotel

Welkom bij The Market Hotel aan de Grote Markt. Dit hotel is in de binnenstad van Groningen te vinden. The Market Hotel is zeker van alle markten thuis: je kunt er heerlijk overnachten, tiptop taartjes halen bij Bakkerij Westers of aanschuiven bij Café Willem Albert voor een heerlijke The Market High Tea. Natuurlijk mag uitgebreid dineren of een snelle borrel aan de bar ook altijd. Of een zonnige lunch op één van de fijne terrassen. Kijk, alles binnen handbereik.

Dit hotel heeft al verschillende prijzen binnengehengeld. Dus stiekem weet je dan al wel dat het snor zit. Van een Travelers Best of the Best Choice tot in het rijtje top 10 van de Dutch Hotel Awards 2023. Allemaal in het gezellige centrum van Groningen. Dus of je nu de hele dag in het hotel/je kamer doorbrengt of dat je de hort op gaat, een feestje is ‘t.

Bekijk en/of boek The Market Hotel 

Hotel Prinsenhof

Hotel Prinsenhof

Vanuit de Vismarkt is het niet meer dan 7 minuten wandelen naar Hotel Prinsenhof. Je loopt dan door de winkelstraat en je passeert dan o.a. de Grote Markt en de Martini toren – perfect dus, want dan ben je meteen lekker georiënteerd. Dit 4-sterrenhotel is dé plek om een romantische, vorstelijke beleving te hebben. Dit hotel ligt in een van de oudste en mooiste monumentale panden van de hele stad – zo gaaf! Bovendien heeft het hotel as we speak opvallend leuke arrangementen. Zoals het Culinair Arrangement waarbij je tafelt in het Grand Café welke je in de voormalige Fraterkerk uit 1436 vindt; indrukwekkend much. Hotel Prinsenhof heeft 34 prachtige kamers, twee (uitstekende) restaurants en vier privéruimtes die te boeken zijn voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten. Op deze plek is rust en groen een must, met de markante poort van Prinsenhof achter zich!

Bekijk en/of boek Hotel Prinsenhof

Hotel Miss Blanche

Hotel Miss Blanche

Hotel Miss Blanche bevindt zich midden in het centrum van Groningen. Dat is misschien wel een van de grootste voordelen van het hotel: locatie, locatie, locatie. Alles is om de hoek. Van comfortabele standaardkamers tot een exclusieve suite, Hotel Miss Blanche heeft voor ieder wat wils. Er zijn acht keuzemogelijkheden, elk verborgen achter historische gevels uit de 19e, 20e en 21e eeuw. Wij geven dit zeker een kans!

Bekijk en/of boek Hotel Miss Blanche

Stro-iglo tussen de weilanden in Groningen

Stro-iglo tussen de weilanden in Groningen

Dit is zó leuk! Let me explain. Er zijn drie stro-iglo’s achter op het erf van een boerderij. Beeld het je in. De buitenkant van de iglo is gemaakt van gestapelde strobalen, bedekt met zeil – hierdoor kun je gelukkig niet natregenen tijdens je slaap. In de iglo’s kun je met vier personen overnachten.

Je slaapt op stro, maar er is wel een dun matrasje bovenop gelegd zodat het niet jeukt. In de iglo is een eettafel en een kleine koelkast. Douchen en naar het toilet gaan doe je camping-style bij het sanitair gebouw iets verderop. Dit is echt zo’n unieke ervaring tussen de weilanden, ver weg van de bewoonde wereld. Even lekker back to basic.

Bekijk en/of boek de Stro-iglo

Hotel Schimmelpenninck Huys

Hotel Schimmelpenninck Huys

Jawel jawel! Hotel Schimmelpenninck Huys heeft niet alleen een eigen bakkerij en chocolaterie, wat we al geweldig vinden om mee te beginnen. Maar dat is nog niet alles wat dit hotel heeft. Het zit in zeven monumentale gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een prachtige binnenplaats. Met 60 unieke kamers, elk een eigen stijl, is er voor iedereen voldoende keuze. Het hotel ligt midden in het centrum en op loopafstand van de bekende Martinitoren, winkelstraten, Station Groningen-Centraal en vele andere bezienswaardigheden.

Bekijk en/of boek Hotel Schimmelpenninck Huys

Hotel Corps De Garde

Hotel Corps De Garde

Op 500 meter van de Grote Markt zit dit monumentale pand aan de Groningse gracht. De kamers van Hotel Corps De Garde hebben overheerlijke boxspringbedden, moderne badkamers met bad en/of inloopdouche en airconditioning. Als je kiest voor de boetiekkamers, verblijf je in sfeervolle themakamers die aansluiten bij Groningen en het verhaal van Corps de Garde. De kamers zijn net gerenoveerd en hebben een föhn, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, en een minibar met een speciaal design.

In de ochtend wordt er in De Brasserie een ontbijtbuffet verzorgd voor de gasten. De Brasserie biedt ook de mogelijkheid om heerlijk te lunchen. De Stadsschouwburg zit op 700 meter afstand van het hotel. De concertzaal De Oosterpoort ligt op 1,4 kilometer afstand en op 450 meter afstand bevindt zich de Groningse winkelstraat Herestraat.

Bekijk en/of boek Hotel Corps De Garde