Ysbrantsz Boutique Hotel + hotspots Hoorn

8 december 2021, door Manon (Hey Frits)
Ysbrantsz Boutique Hotel + hotspots Hoorn

Hoorn is leuk! Deze mooie historische stad in Noord-Holland heeft een rijke geschiedenis en een aantal leuke hotspots die je wil bezoeken als je hier bent. En als je dan naar Hoorn gaat dan logeer je natuurlijk in het mooiste hotel van de stad: Ysbrantsz Boutique Hotel.

Foto’s in dit artikel zijn van de deluxe kamer

De hotspots van Hoorn liggen allemaal in het centrum van de stad, net als Ysbrantz Boutique Hotel. Begrijpelijk, want dit hotel ís een van de hotspots van Hoorn: sinds augustus 2020 kun je er naast logeren ook heel lekker lunchen en dineren.

Ysbrantsz Boutique HotelDetails kamer hotspots Hoorn

Lees ook: Ontdek Amstelveen en omgeving vanuit hotel Cityden The Garden

10 luxe hotelkamers

Ysbrantsz Boutique Hotel is een modern hotel met 10 kamers. Verschillende kamers voor verschillende budgetten – van standaard kamers tot de deluxe kamers. Alle kamers zijn weer net anders ingericht (ander kleurtje op de muur, andere unieke vintage meubels en schilderijtjes of een bad) maar allemaal hebben ze dezelfde luxe elementen: een fijne badkamer en een groot en comfortabel bed.

Overview Ysbrantsz Boutique Hotel Ysbrantsz Boutique Hotel

Fijne details

Details in een hotelkamer doen het ‘m voor mij, en daar hebben ze bij Ysbrantsz aandacht aan besteed. Bij de moderne elementen zijn leuke vintage meubels uitgezocht en er hangen schilderijtjes die de geschiedenis van Hoorn laten zien. Gouden kranen, marmeren tegels en lekker geurende handzeep maken je beleving compleet – zelfs het lichtplan in de kamer was indrukwekkend: de hele ruimte wordt ‘s avonds sfeervol verlicht.

Details in de kamer van Ysbrantsz Boutique Hotel Hotspots van Hoorn: Ysbrantsz Boutique Hotel Details Ysbrantsz Boutique Hotel

Een hotspot van Hoorn

Een hotel met een goed (en gezellig) restaurant is natuurlijk helemaal top. Check, Ysbrantsz heeft het gewoon. Sterker nog: hun restaurant hoort echt wel in het lijstje van leukste hotspots van Hoorn, want het interieur is om door een ringetje te halen – hallo Franse bistro stijl. Je eet hier verfijnde gerechten die bestaan uit producten uit de omgeving en ook de high wine is een leuke aanrader hier. Vaak kun je arrangementen boeken bij Ysbrantsz Boutique Hotel, zodat je eten en logeren kunt combineren.

Hotspots van Hoorn: Ysbrantsz Boutique Hotel Restaurant Ysbrantsz Boutique HotelHotspots van Hoorn: Ysbrantsz Boutique Hotel

Lees ook: Hotspot Alphen aan den Rijn – Boutique hotel Stadsherberg Alphen

Prijzen en beschikbaarheid

De standaard kamers zijn te boeken vanaf 1 nacht en vanaf €120,- per nacht (dec 2021) exclusief ontbijt. Dat is wel los bij te boeken voor €14,50 per persoon. De comfort kamers kost vanaf €125,- per nacht en de deluxe kamer vanaf €165,- per nacht. Check ook vooral de arrangementen voor leuke deals.

Ontbijt Ysbrantsz Boutique Hotel Ontbijt

In de omgeving

Genoeg te doen in Hoorn! Deze prachtige oude stad heeft een aantal leuke plekken om te bezoeken: dit zijn de hotspots van Hoorn.

Hotspots van Hoorn Hoorn

+ Voor je dosis cultuur breng je een bezoek aan het Westfries Museum. Dit is een klein museum met mooi ingerichte kamers die je de Gouden Eeuw doen herleven. Of ga naar het Museum van de 20ste eeuw waar je een tijdreis maakt langs allerlei interieurs van de vorige eeuw.

Westfries Museum Hoorn

+ Voor koffie ga je naar 30ml Hoorn (ook all day brunch trouwens!) of Koffie van Hoorn.

Hotspots van Hoorn: koffie van HoornDe bakker van Hoorn

+ Als je iets lekkers voor onderweg wil (maar je kan er ook ontbijten of een koffietje drinken) dan loop je even binnen bij De Bakker van Hoorn.

+ Wandel ook zeker even binnen bij Maison Mien, een van de leuke hotspots van Hoorn. Een winkel met vanalles, van bloemen tot delicatessen en van woonaccessoires tot taart.

+ Voor lunch is Freaky Funday erg leuk. Hier staat van alles op de kaart, van freaky milkshakes waar je al misselijk van wordt als je er naar kijkt tot hartige bagels. Vooral veel zoetigheid, that’s for sure!

+ Bij eetcafe De Klinker kun je lekker speciaalbiertjes drinken.

The Bamboo Room Hoorn Hoorn

+ En waar kun je lekker dineren in Hoorn? Probeer Cafe Goos (eetcafe), Restaurant Havn (seizoensgebonden menu), The Bamboo Room (exotische gerechten) of Bij Meta (bites, grill).

Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een barterdeal. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.