Nederland, Amsterdam30 juni 2017, door Maartje

Restaurant Hoed & Krelis Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 30 juni 2017, door Maartje

Restaurant Hoed & Krelis Amsterdam

Als je facebookpagina met zo een knap bloemenplaatje opent... Tsja. Dan heb je ons. 1-0 voor het kakelverse restaurant Hoed & Krelis aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De 2-0 is voor de naam. En de gerechten van de Frans-georienteerde, originele (en toch ook klassieke) zomerse menukaart lijkt de 3-0 te gaan scoren. Hoor je snel. Want echt echt echt net net net open is Hoed & Krelis, sinds donderdag 29 juni om precies te zijn (toen zag de straat voor de deur zwart want openingsfuif), en het is de trots van vier jongemannen die gezamenlijk zes Amsterdamse horecagelegenheden runnen (Balthazar (Café de Paris/Terpentijn/Metropolitain/Proefwerk), Wieger en Jorrit (Imre) en Maarten (Kopstootbar/Bar Broker)). En vanaf nu dus dus ook Hoed & Krelis, hun gezamenlijke en jongste geesteskind. Het restaurant zit in een grijs hoekpand (waar eerst D-reizen zat) tussen de Saenredamstraat en de Gerard Dou - midden in de gezellig Pijp. Fijn. Fijner. Fijnst. Nu al.

Barts-Boekje- Hoed en Krelis Amsterdam

Je mag de hele dag aanschuiven bij Hoed & Krelis (wat we snel uitgebreid gaan doen), van ontbijt tot de borrel. Tussen die tijdstippen worden je eenvoudig klinkende (dat is in de beste zin van het woord!) gerechten voorgezet van de compacte kaart (wederom: positief). Oesters, ceviche, pastrami, bavette, kabeljauw, fondue... En postelein, parelgort, jajem jenever en roodlof. Jawel. In de hoofdrol vooral lokale (seizoens-)groenten. Vis en vlees worden zeker niet geschuwd, maar altijd op vernieuwende wijze in de gerechten verwerkt, aldus de mannen zelf.

En dat is dan alleen nog de avondkaart die we voorbij zagen komen. Voor de overdag mag je dezelfde stijl verwachten: simpel met de juiste ingrediënten. Croissants, Griekse yoghurt, pancakes, eieren, sandwich pastrami of met makreel en de perfecte tosti (met de juiste kaas). Precies goed. 6 dagen per week open, niet op maandag. Tot snel mannen van restaurant Hoed & Krelis! Hoed & KrelisFerdinand Bolstraat 58-60