Nederland, Maastricht18 augustus 2017, door Maartje

Hotel Bouteaque Maastricht

Nederland, Maastricht, 18 augustus 2017, door Maartje

Hotel Bouteaque Maastricht

En zo waren we weer eens een nachtje in Maastricht. De hamvraag: waar te slapen? Hotel Bouteaque op het Onze Lieve Vrouweplein werd het. Hotel Bouteaque is in handen van Jeroen en Nicole, ook de trotse eigenaren van Teazone, een theewinkel in hartje Maastricht maar daarover later meer. En wat was dat een goede keuze. Ten eerste: toplocatie. Ten tweede: Hotel Bouteaque is wat je noemt verzorgd. Tot in de puntjes. Komt ook het theethema weer even binnen; dat wordt in het hotel lekker doorgevoerd. Thee van de winkel ligt uiteraard klaar op de kamers en daarnaast zijn alle doucheproducten gemaakt van (onder andere uiteraard) groene thee. Details details. Ten derde: zachte bedden. Heeft niks met thee te maken, wel lekker. Ten vierde: wat een leuk ontbijtje. Met thee. Al verdient dat ontbijt nog wat extra uitleg:

lievevrouweplein

Aangezien Hotel Bouteaque (in onze ogen) meer een Bed en Breakfast is dan een hotel (want geen restaurant et cetera, helemaal prima deluxe maar da ge ut wit), kan er dus niet in het hotelrestaurant ontbeten worden. Maar daar hebben Jeroen en Nicole dan weer een errug leuke oplossing voor gevonden. Geef de tijd door dat je wilt ontbijten en op het gekozen tijdstip staat er voor de deur een koffertje met je ontbijt. Daarin vers sap, croissantjes (die ruik je al door de deur heen, genoeg motivatie om op te staan), verse broodjes, yoghurt, fruit en ga zo maar door. Op de kamer uiteraard een machine voor koffie en thee (ook van de theewinkel, what else). Pak het dienblad uit de hoek. Stal het geheel uit. Serveer op bed. Niets meer aan doen.

Naast het Bouteaque Hotel runnen Jeroen en Nicole zoals gezegd ook Teazone. Een theewinkel voor alle theewensen in hartje Maastricht. De thee wordt uit onder andere Parijs gehaald en beslaat uiteraard de hele winkel. De counter vol zoets doet het ook goed. Strijk neer voor een koppie en wat lekkers of ga boven aan het werk in de speciaal ingerichte werkkamer. Of nog beter. Het beste paard van stal: de prachtige verborgen binnentuin. Teazone

Hotel Bouteaque

Liefs, Bloeme