Engeland14 juli 2021, door Anne Abendroth

Overnachten in een luxe hotel in Hampshire, Heckfield Place

Engeland, 14 juli 2021, door Anne Abendroth

Overnachten in een luxe hotel in Hampshire, Heckfield Place

Oké, ook een rondreis Engeland staat (weer/ altijd) hoog op de wishlist. De Cotswolds, zeker, Londen, altijd én de Engelse kust want die is gewoon heel mooi. Wie met ons? Precies. Daar een lekker ongecompliceerd stekkie vinden is echt niet per se heel erg moeilijk (hallo google) maar een keus maken tussen het nogal grote aanbod aan luxe hotels is stiekem een stuk lastiger: want wanneer blijkt een hotel 'vergane glorie' en wanneer 'oude (precies goed en tijdloos' chic? Om het je gemakkelijk te maken: doe deze: Heckfield Place in Engeland.

Heckfield Place

Heckfield Place

Het knappe, historische Heckfield Place is een milieuvriendelijk landgoed op het platteland van het prachtige Hampshire. Het Georgische familiehuis is omgetoverd tot een warm en verwelkomend luxe hotel. Je waant je hier in een oase van rust. Overal waar je kijkt, zie je eeuwenoude bossen, tuinen en weiden. Dat is leuk, want deze favoriete plek van de Georgiërs is na jaren restauratie in hun oude glory hersteld. We snappen wel dat dit hun favoriete plek was hoor! C’est très jolie. De kamers in het hotel zien er tip top in orde uit en vertellen hun eigen verhaal mét uitzichten over het terrein waar je u tegen zegt.

Niet geheel onbelangrijk: het hotel heeft twee eigen restaurants: Marle en Hearth. Bij restaurant Marle geniet je van gerechten die gekookt zijn met producten uit de eigen moestuin, ongecompliceerd en gewoon heel goed. Restaurant Hearth serveert gerechten in een intieme setting, het welbekende fine dining restaurant van het oord (dat kon natuurlijk ook niet missen). Wat dacht je van dineren met je partner/vriend(in) bij de open haard? Klinkt goed, non? Na heel Hampshire te hebben ontdekt, kun je neerploffen in de kas van het hotel voor some afternoon tea en homemade cakes. En als dat nog niet genoeg is, heeft het hotel ook nog eens een bar.

But there’s more. Heckfield Place heeft als kers op de taart een heuse spa waar je bijvoorbeeld pilates of yoga lessen kunt volgen van de lifestyle specialisten van bedrijf Bodyism. Maar je kunt hier natuurlijk ook terecht voor een massage of facial.

Heckfield Place