België, Antwerpen22 augustus 2019, door Maartje

favo hotel: Hotel Julien Antwerpen

België, Antwerpen, 22 augustus 2019, door Maartje

favo hotel: Hotel Julien Antwerpen

Mochten we een top 5 hotels beschrijven wat betreft onze favoriete Europese stede, dan zweeft Antwerpen ergens in de bovenste regionen. Moeten we daar een top 5 lijstje van lievelingshotels in de stad aan toevoegen, dat geldt hetzelfde voor Hotel Julien. Hotel Julien Antwerpen is namelijk een heerlijke plek in het hart van de stad, vlak bij de Groenplaats en de Kathedraal. De binnentuin en bovenal de spa met de lekkere producten van Malin + Goetz in de gewelfde kelder van het hotel zijn kadootjes en eigenlijk gaat alles er gewoon heel erg goed.

 

Hotel Julien Antwerpen

Hotel Julien Antwerpen

Midden in het historische centrum van Antwerpen bevindt zich achter twee enorme grijze deuren het uiterst charmante Hotel Julien. De inrichting is de juiste mix van oud en nieuw en we zijn direct onder de indruk als we in de prachtige marmeren hal staan.

De kamers zijn op zijn zachtst gezegd mooi, met hoog en prachtig houten plafond. En de badkamer is geweldig: ruim met marmeren (verwarmde) vloer, regendouche, vrijstaand bad en uitzicht op de klassieke bibliotheek met muurschildering tegenover het hotel.

Het hotel huist in een beeldschoon 16de eeuwse herenhuis: oud van buiten, binnen modern en sereen, mét een goedgeplaatste creatieve dot kleur. Die naam? Die komt van het zoontje van de eigenaresse, aha! Er zijn  21 kamers, allemaal even mooi en allemaal voorzien van een heerlijk oversized bad, regendouche en bed om nooit meer uit te komen. Er valt ook nog wat te zien: door het hele hotel staan designklassiekers van Vitra en Fritz Hansen. Aanrader: boek een masseur in je hotel. Je gaat ons dankbaar zijn.

 

Hotel Julien