Frankrijk2 juli 2021, door Maartje

Ultiem genieten in de buurt van Parijs: Hotel Le Barn Frankrijk

Frankrijk, 2 juli 2021, door Maartje

Ultiem genieten in de buurt van Parijs: Hotel Le Barn Frankrijk

De schuurdeuren van het geweldige Franse Hotel Le Barn zijn weer geopend! De droom van stedelingen in een beeldig bos (het bos van Rambouillet). Op een uitgestrekt landgoed staat het hotel onder de rook van Parijs: royale proporties en de pretentieloze sfeer van een Midwestern-ranch, en een (im)perfect interieur (het werk van de Parijse ontwerpstudio Be-Poles, zoek maar eens op). Een opperbeste combinatie met een stedentrip Parijs kunnen we je vertellen.

Hotel Le Barn Frankrijk

Hotel Le Barn Frankrijk

Hotel Le Barn ligt 90 kilometer ten zuiden van Parijs waar je de natuur in rijdt langs schattige Franse dorpjes en weilanden, waarna je bij het hotel uitkomt. Giga veel land, een sauna, een grote haard en heel (maar echt héél) veel kaas en wijn. Ofwel: recharge yourself.

Het geheel oogt eerder als die western ranch, of een plekje gestolen vanuit de Cotswolds. Zo rijkelijk in het groen. Het eten is daarentegen op en top een Franse aangelegenheid. Alle gerechten in restaurant La Serre zijn een masterclass in de Gallische landelijke keuken, geserveerd in een zonovergoten kas (mits ie schijnt, u snapt).

Afgezien van die kas, de geweldige open haard, de met eiken en iepen bezaaide grond en het hoofdgebouw zelf, zijn ook de stallen, de Scandinavische spa, alle fietspaden en wandelroutes meer dan begeerlijk.

Over ‘begeerlijk’ gesproken: de Le Barn Suite van 55 m² is misschien wat al te prijzig voor de meesten van ons (wij keken alleen even om het hoekje), maar is zijn prijs wel waard. Prachtig ingericht door de Parijse designstudio Be-Poles met een grote woonkamer, een keuken, een gezellige slaapkamer en een ruim privéterras met een barbecue.

Een zwembad is er niet, maar dat is geen gemis (vooral niet omdat een stedentrip Parijs toch het leukst is in het voor- en najaar, en je daar dus deze lekkere plek aan vast plekt). Wel kun je een duik nemen in de houtgestookte Nordic hot tubs: ze staan buiten, omgeven door terrassen en gescheiden door netjes geplante randen. Heerlijk. Of spring de spa in. Le Barn Hotel heeft een sauna, hamam, bubbelbaden in Scandi-stijl en een behandelkamer bemand door een osteopaat (van woensdag tot zondag) en een ayurvedische masseur (van vrijdagmiddag tot maandagavond). Samen kunnen ze alles bieden, van spierverzachtende sessies tot een op maat gemaakt programma voor chronische pijnen. Ook kun je ieder weekend en tijdens schoolvakanties doordeweeks yoga- en pilateslessen volgen.

kroost & keffers

kroost & keffers

Kleine honden kunnen gratis verblijven, maar laat het hotel wel even weten dat je je keffer meeneemt: niet alle kamers zijn hondvriendelijk.

Het kroost mag ook mee. Sterker nog: Le Barn is perfect voor gezinnen. Het kleine spul is vast en zeker dol op het uitgestrekte terrein (hufterproof!), de keur aan speelplekken overal en alle activiteiten (van paardrijden tot ravotten in de tuinen). Sommige kamers kunnen aan elkaar worden verbonden en veranderd in slaapzalen voor kinderen, op andere kamers kan een kinderbed of extra bed geplaatst worden. Leuk voor date night: kinderopvang is ook beschikbaar.

Last but not least: zoals je van een dergelijk hotel mag verwachten, wordt er bewust met de boel omgesprongen. Ecologisch, alles. Ja, het hotel recycleert afval en water en composteert alles wat organisch is uit de keukens. De ingrediënten die in het restaurant worden gebruikt, zijn seizoensgebonden en worden op hun eigen boerderij verbouwd of zijn afkomstig van lokale producenten en markten.