Frankrijk29 december 2021, door Nina van Hilst

Terug naar de 60’s in hotel Les Cabanettes in Zuid Frankrijk

Frankrijk, 29 december 2021, door Nina van Hilst

Terug naar de 60’s in hotel Les Cabanettes in Zuid Frankrijk

Zuid Frankrijk roept altijd al het gevoel op van vergane - en weer succesvol hervonden - glorie, waar onze ouders op roadtrip gingen in diesel cabrio’s met zijden sjaals om hun hoofd en de zon in de spiegels. Those were the days. Bij Hotel Les Cabanettes is het net alsof je weer in die tijd stapt. Dit jaren ’60 design hotel is helemaal hersteld in oude glorie en roépt om een bezoekje (met of zonder cabrio).

 

Meer Frankrijkplezier vind je bij deze afgelegen oorden in la douce France. Allemaal parels en precies waar je straks heen wilt.

Hotel Les Cabanettes

Hotel Les Cabanettes

We kennen het vooral uit films – en het fotoalbum van je ouders – waarin je de tofste retro-design huizen en hotels ziet. Zo weggeflitst uit de 60’s en 70’s en nostalgisch mooi. Voor wie vintage interieur wel kan waarderen is Hotel Les Cabanettes een bezoekje waard. Het gebouw is tussen 1965 en 1967 ontworpen door architect en designer Armand Pellier en is al die jaren intact gebleven qua constructie. Door de huidige eigenaren – een Frans-Amerikaans stel – is het ook qua interieurstyling terug gebracht in de oude stijl.

Op roadtrip door Frankrijk? Stukje doorrijden en je zit in Marseille en de Cote d’Azur.”

Kamers, restaurant en zwembad

Kamers, restaurant en zwembad

Les Cabanettes heeft 29 kamers in twee halve maanvormige gebouwen, een restaurant en een zwembad. Iedere kamer heeft een eigen privé terras plus het gezamenlijke terras bij het zwembad. Een verblijf kun je met of zonder ontbijt boeken (er is een speciaal kinderontbijt) en de croissants zijn natuurlijk included. Het hotel heeft een winterslaap en vanaf half februari kun je weer komen retro flaneren. Het aangelegen restaurant is geopend van mei t/m september.  Je vindt het hotel bij Arles, tussen Montpellier en Marseille en ligt aan het natuurgebied van De Camargue. Qua locatie zit je dus middenin een gebied met kleine Franse dorpjes, grote steden en natuur. Wanneer gaan we?  Boeken doe je hier