Nederland, Groningen31 augustus 2017, door Maartje

Hotel Miss Blanche Groningen

Nederland, Groningen, 31 augustus 2017, door Maartje

Hotel Miss Blanche Groningen

Daar in het hoge noorden, daar in het verre (voor ons dan) Groningen, voelt het - als ras-Noord-Hollander - toch wel een beetje als het buitenland. Wellicht dat dit komt door de roadtrip van ruim twee uur. Of zou het te danken zijn aan de immer gemoedelijke en goedgemutste Groningers? 'Stukje' vakantie in eigen land, en daar zijn wel altijd voor te porren. Pluspunt.

Eenmaal aangekomen in het Hoge Noorden, rijden we direct over de Hoge der A naar Hotel Miss Blanche dat huist in een gezellig pand aan het water. Plof neer op de zachte bank bij de receptie en laat je alles vertellen over Miss Blanche terwijl je ingecheckt wordt. Het gehele Hotel Miss Blanche Groningen omvat namelijk niet één - dat gezellige pand waarin de receptie huist -  maar meerdere gebouwen door de stad. Allen verstopt achter historische gevels. En allemaal in het centrum. Dat is misschien wel een van de grootste voordelen van het hotel: locatie, locatie, locatie. Alles is om de hoek. Lekker makkelijk. En mochten er nu allerlei bellen rinkelen: klopt! Hotel Miss Blanche hoort bij de gelijknamige bakkerij, dat is geen toeval natuurlijk. En uiteraard schuif je precies hier aan voor het ontbijt, hotelgast of niet. 

Waar je verder moet wezen in Groningen? Hier lees je het: Barts Boekje x Groningen

Precies naast Bakkerij Blanche vonden wij onze voordeur, in, inderdaad, een historisch pand. Twee trappen beklimmen en hoezee daar waren we dan. Een ruime kamer, licht ook, met een opvallend lekker zacht bed. Een ruime badkamer en een aparte wc. Toch echt wel prettig en vaak ondergewaardeerd (lees: met een vriendin een hotelkamer delen is prima, maar die WC is en blijft een dingetje. Vandaar: apart toilet = oke!). Verder is er gigantisch veel opbergruimte want, wat blijkt: long stay verblijven kan bij Hotel Miss Blanche ook. Van een nachtje logeren tot een jaar lang vertoeven dus. Hoppa. 

barts-boekje-bakkerij-blance

Alles voor de innerlijke en de uiterlijke mens is bij Hotel Miss Blanche primadeluxe verzorgd: een uitermate goed koffieapparaat (bonen worden gemalen bij het zetten van het kopje) en de lekkerste doucheproducten van Molton Brown. Ken je die niet? Ga maar eens opzoeken. Ruikt hemels. 

Na een nacht dutten volgt het ontbijt. Bij de Bakkerij zoals gezegd. Aanraders? Jawel. Een uitgebreide sandwich met werkelijk álles wat je bedenken kunt, of een door en door Hollands compleet ontbijtmenu: pistolet met kaas. Croissantje. Sap. Melk. Koffie. Een stevig ontbijt voor een nieuwe dag in 't mooie Groningen. Hotel Miss Blanche

Liefs, Bloeme