Nederland, Venlo3 juli 2022, door Bo Peters

Uniek, knap ‘no bullshit’ hotel: Mr. Jigs in Venlo, Limburg

Nederland, Venlo, 3 juli 2022, door Bo Peters

Uniek, knap ‘no bullshit’ hotel: Mr. Jigs in Venlo, Limburg

Ook in het zuiden van het land groeit het aantal knappe hotels gestaag door. Logisch dat je door de bomen het bos af en toe niet meer ziet. Vaak – inmiddels best wel heel vaak – krijgen we de vraag of we écht leuke, knappe hotels weten in dit deel van het land. Venlo bijvoorbeeld, of daar in de buurt. Waar looks, prijs en kwaliteit kloppen. Dat zeg maar. U vraagt, wij draaien: Bart helpt mee overzicht te creëren in die holy-moly-veel-aanbod-chaos. Het kaf van het koren scheiden, zoiets. Dus voilà, we staan paraat met een nieuwe parel. Het designhotel Mr. Jigs in Noord-Limburg (Venlo).

Mr. Jigs, Venlo, Noord-Limburg

Mr. Jigs, Venlo, Noord-Limburg

Dat Mr. Jigs een goede keuze is, kun je al zien als je aan komt lopen (of rijden, of fietsen of met de trein, want dicht bij het station). Sneeuwwit met zwarte kozijnen aan de buitenkant, een heerlijk terras (met zon!) waar je uitzicht hebt op het park & de gin-tonics die je al aankijken vanaf de tafels. Mr. Jigs heeft namelijk een heus eigen gin-merk. Kijk dat is nog een feest. Het concept van Mr. Jigs? Zoals ze zelf zo on-point omschrijven: ‘onverwachts luxe & no bullshit’. De 34 kamers die gelegen zijn in dit knappe hotel zijn ruim, luxe én daarnaast heb je de keuze uit diverse kamertypes. Van deluxe kamers tot aan familiekamers: alles is present hier bij Mr. Jigs. Was je inmiddels vast en zeker al onder de indruk van die pretty looks buiten, binnen gaat het feest gewoon vrolijk verder. Niet alleen standaard knappe looks – moderne badkamers, kekke kleurtjes – maar ook een portie humor is hier te vinden. Het leven is immers al serieus genoeg. Zo spot je bedlades met teksten als ‘we already checked, no boogieman here’. Dan nog even over die bedden, die verdienen namelijk een aparte vermelding. Ze zijn giga (lees: kingsize) met ultra zachte kussens en dekens. En dat is oh zo lekker. Dat Mr. Jigs ook nog eens met de tijd meegaat, is another pluspunt. Er zijn geen telefoons aanwezig op de kamers (wie gebruikt die nog?), maar je kunt met een handige QR-code meteen ‘inchecken’. Met één druk op de knop zie je onder andere direct alle hotspots van Venlo in een overzicht. Easy does it.

Wel zin in een potje vermaak? Komt goed uit. Mr Jigs ligt namelijk super centraal in de stad en onder andere foodhall Mout – daar waar we eerder over schreven – ligt op een ‘twee keer struikelen en je bent er’- afstand. Vervelen zul je je in ieder geval zeker niet. Onze bescheiden mening? Als je het doet, moet je het goed doen en dat heeft Mr. Jigs begrepen: locatie check, knappe looks check, tip-top service check en extra punten voor de eigen gemaakte Gin. Genieten met een zachte G, bij Mr. Jigs.