Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2019
  • 06-06-2017
  • Amsterdam, Amsterdam Zuid, Nieuw, Terras

Hotel Pillows Anna van den Vondel Amsterdam

Hotel Pillows Anna van den Vondel Amsterdam

Een hele mond vol voor het piepkleine boetiekhotel in Amsterdam dat Hotel Pillows Anna van den Vondel Amsterdam is. Ach, de plek mag zijn naam met verve dragen. En hoe. In een op-stand-straat tussen het Vondelpark en de Overtoom stap je door de zware eikenhouten voordeur direct in een lichte marmeren hal die je naar een pastelgekleurde, met donkerblauwe fluwelen fauteuils en gouden lampen aangeklede lobby leidt. Rust. Pure rust. Dat is het eerste wat opvalt. Dat, en de jonge, keurige bediening er eigenhandig voor zorgt dat eerder genoemde rust niet (totaal niet) omslaat in stijfheid. En dat is knap. Laten we het een huislijke rust noemen. Van die jaloersmakende rust die je af en toe aantreft bij mensen die alles zo (irritant) goed voor elkaar hebben. Niet bij ons thuis dus, maar ik ken ze wel, van die mensen. Jij ook vast. En zo is het dus ook bij Hotel Pillows Anna van den Vondel Amsterdam. Niet. Weg. Te. Meppen waren we er. Want die rust, die werkt op zijn zachtst gezegd aanstekelijk.

Barts-Boekje-pillows anna van den vondel 1

Met een laptopje even werken in het restaurant, en dan vooral in de afgezonderde halve zitjes net achter het restaurant die lijken gemaakt voor laptoppende werklui die zich even moeten concentreren (of voor verliefde stelletjes die zich even af willen zonderen), op je wenken bedient door wederom dat uitstekende personeel. En de kamers? De kamers zijn meer dan heerlijk!

Ook hier geen overdaad maar wederom die rust en met een beetje gelukt heb je een kamer met eigen privé terras! Die privé terrasjes grenzen aan de gezellige en bovendien zonnige binnentuin van het hotel - ook een aanrader. De regendouche is zalig, de producten van de eigen Pillows-Lijn idem.

De Pillows Anna van den Vondel chef kookt de hele dag door van de kleine menukaart waar bijvoorbeeld een mandje dim sum op staat, en mini burgertjes, maar het is het ontbijt waar je over naar huis wil schrijven: zo relaxed als het hotel is, zo overdadig en verrukkelijk is het ontbijt. pillowshotels.com