Frankrijk, Parijs1 maart 2020, door Imara Milatz

Hotel Providence, a Paris

Frankrijk, Parijs, 1 maart 2020, door Imara Milatz

Hotel Providence, a Paris

Verplaats jezelf even naar de coolste buurt van Parijs du moment: het tiende arrondissement tussen het artistieke Beaubourg, het shabby-chic Canal St. Martin (de buurt rond de zachtgroene fotogenieke rivier) en het immer on trend haut-Marais. Precies te midden van deze buurten opende dit nieuwe hotel, Providence, dat qua looks eigenlijk hetzelfde te omschrijven valt als de omgeving: artistiek, shabby-chic en gewoon heel erg on trend zonder daar moeite voor te hoeven doen. Zo lijkt het.

Hôtel Providence Paris

Hôtel Providence Paris

Het negentiende-eeuwse pand werd extravagant gerenoveerd zonder schreeuwerig te worden. Alle kamers zijn voorzien van wil-je-thuis-ook geprint fluweel House of Hackney-behang dat lekker clasht met de Madeleine Castaing-vloerbedekking, de uitgesproken kunst en de jarenzeventigstatementstukken. Zo gaat dat in de rest van het hotel verder: de hotelbar is een meer dan prettige bestemming voor een afzakkertje wanneer de rest van de stad in slaap sukkelt.

Hôtel Providence Paris

Hôtel Providence Paris

Champagne en cocktails, oui oui. Mocht je een kamer kunnen kiezen, doe dan de suite. Deze is namelijk net het decor van een Nouvelle vague-film, compleet met bar en ouderwetse draaitafel. Vanuit het bad kun je een glimp opvangen van de Sacré-Cœur en het ontbijt in de informele, tikkeltje moody brasserie op de begane grond, met typisch Frans terras, is het perfecte begin van de dag.

Hôtel Providence Paris