Zwitserland, Zürich20 december 2019, door Michel + Renske

Favoriet in Zwitserland: Hotel Swissôtel Zürich

Zwitserland, Zürich, 20 december 2019, door Michel + Renske

Favoriet in Zwitserland: Hotel Swissôtel Zürich

Wie had ooit gedacht dat we Zürich zouden noemen als winter place-to-be? Wel dus! Want heus, dat is het. Wacht maar, we doen het deze week hier uitgebreid uit de doeken, maar first things first: op 7 minuutjes rijden van de luchthaven vind je Hotel Swissôtel Zürich: een prettig, groot en vriendelijk hotel dat op zijn beurt weer op een 5 minuten durende treinrit afstand van downtown Zürich te vinden is. Perfect om je terug te trekken voor wat welverdiende me-time, maar ook een fantastische locatie om dagelijks Zürich te gaan verkennen.

Hotel Swissôtel Zürich

Hotel Swissôtel Zürich

Waar hebben we het precies over? Komt-ie: je boekt het hotel vooral voor een overnachting inde zogenoemde Vitality Room, een hotelkamer, ja, en een geniale introductie zo’n 1,5 jaar geleden van Swissôtel Zürich. De Vitality Room is een kamer ingericht zoals we ‘m graag willen. De focus ligt namelijk van A tot Z op jezelf en ontspannen wakker worden, naar bed gaan, fit worden en blijven #nooitmeernaarhuis.

‘Fit worden/blijven met dank aan je hotel? Oke, dat heeft natuurlijk meer tekst en uitleg nodig. In deze suite vind je bijvoorbeeld bijzonder aangename features. Een heus gym rek, waar je door middel van een online programma hele sportprogramma’s kan doen (geloof het of niet, maar we hebben ons eraan gewaagd en vonden het enorm geslaagd). Voor die types die het wat rustiger aan willen doen: je kunt ook je yogamat uitrollen voor het scherm en een lekkere meditatiesessie aanzetten (geloof het of niet, maar we did this too, en ook dat beviel wonderwel). Voor ieder wat wils!

Daarnaast zijn de lichten dimbaar en kun je deze op zowel sunrise als sunset zetten: rustig wakker worden of juist rustig wennen aan je nachtrust voordat de lichten helemaal op zwart gaan. En dan zijn we er nog niet, nog lang niet. De suite heeft alle gemakken en meer. Lekker ligbad, douche met wel vier opties van water laten lopen, een heerlijke grote lange sofa en wel drie tv’s waar je je laptopje zo kan inpluggen (hello Netflix in bath, Netflix in the living of Netflix in bed).

Verder mag je ons best verwend noemen. Reden? Het ontbijtbuffet slaan we meestal liever over (liever meteen op avontuur toch?) maar als het buffet er zo uitziet als bij Swissôtel dan blijf je en dan doe je het goed. Na een bord hartig en een bordje zoet gewoon nog een rondje. Wil je helemaal los gaan, dan kun je zelfs flesje bubbels nemen. Plop!
Ook belangrijk, vooral je dan toch de deur uit gaat: we raakten al snel dol op de mensen bij Swissôtel die ook nog eens beste tips wisten te geven voor dagjes de stad in. O! En laten we vooral niet vergeten waar we vergeten we Swissôtel voor altijd om zullen herinneren: de heerlijkste massages gegeven worden door de liefste massage-dame. Honest opinion? Best ever. Daarnaast heb je een uitzicht over de stad waar je u tegen zegt en kun je naar de Alpen zwaaien. Heerlijk! Plons vervolgens in het zwembad of bubbelbad en je dag kan niet meer stuk.
Tot slot zit je in Zürich helemaal TOP wat betreft leuke activiteiten. Er is – in de juiste maanden van het jaar uiteraard – een grote kerstmarkt met glühwein en warme choco en van allerlei ander moois, zoals pop-up hutjes waar je kunt kaasfonduen. Zo knus! Voor als je het misschien niet door had: wij zijn verliefd op Zürich en op het Swissôtel. Tot snel!