Nederland, Maastricht3 september 2016, door Maartje

Hotel The Dutch Maastricht

Nederland, Maastricht, 3 september 2016, door Maartje

Hotel The Dutch Maastricht

Het is eigenlijk té makkelijk... Gooi er een emmer pasteltinten overheen, zet een flamingo neer, voeg wat messing details toe, plus wat knap gekozen designstukken, en je hebt ons. Maar dat is niet eerlijk; dan doen we het nieuwe The Dutch hotel in Maastricht te kort. Hotel The Dutch is namelijk, ook als je verder kijkt dan de flamingo's, het poederroze, mintgroen en het babyblauw, een heerlijke, funky eighties-meets-tropical -paradise new kid hotel in het heerlijke, bourgondische, historische Maastricht. Waar precies? Precies goed: in de wijk Wyck, u weet wel, één van de leukste buurten van de stad. En zo werd er aan het 'stukje buitenland' van de lage landen dat Maastricht is, et de opening van The Dutch een fikse scheut Miami Vice toegevoegd. Binnen de muren van het hotel wordt de gezelligheid van Full House nagestreefd en tijdens de ontwikkeling van het hotel werd er getekend en gebouwd met de out of this world elementen van Alf in het achterhoofd.

Vinden we leuk (doen Miami Vice, Full House en Alf geen bellen rinkelen? Klopt dan even aan bij je 35+ kennissen, die weten het wel. Holla!). Denk, naast het Miami Vice kleurgebruik aan ingelijste foto’s van surfers en tropische stranden, palmen en bananenplanten - hallo tropische vakantie!

Barts-Boekje- The Dutch Maastricht 2

Hotel The Dutch is overigens van de eigenaren van Hotel Beaumont en Restaurant Harry’s, goede bekenden in de Maastrichtse horeca. Er zijn een kleine 50 kamers, allemaal uniek en allemaal voorzien van een Auping bed en een goed gevulde Smeg mini fridge. Maar er is meer: The Hangout, The Garden en The Lobby Bar. Termen die voor zichzelf spreken, non? Plus: geen gejojo met prijzen: je betaalt een all-in prijs voor de kamer, minibar, WIFI, breakfast bag en ‘24/7 Hangout’ koffie, thee, water en fruit. Zelfs aan souvenirs is gedacht: van een ‘gesigneerde’ foto van The Hoff tot de zo-hip-dat-je-vergeet-dat-ze-fout-zijn witte sportsokken. Hotel The Dutch