30 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

Hotels met echt goede restaurants voor de fijnste staycation – de Amsterdam Editie

30 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

Hotels met echt goede restaurants voor de fijnste staycation – de Amsterdam Editie

We vinden binnenblijven, eerlijk is eerlijk, niet héél erg. Het valt nog best te overzien. Open haard aan, pot thee erbij, één van onze favoriete geurkaarsen aan en een beetje rondneuzen tussen je eigen spullen. Tot het toch weer gaat kriebelen... Het Betere Uit Eten en dan zo'n heerlijk grandioos opgemaakt bed met extra zachte kussens. Een ontbijt zoals je zelf nooit voor elkaar krijgt the day after en eigenlijk gewoon even een andere scenery. Enne: dat kan echt prima dichtbij huis. Sterker nog... Omdat Nederland voor ongeveer elk ander land hartstikke 'op rood' staat, hebben de meeste hotels in ons land de heerlijkste 'staycation' pakketten samengesteld. In elk detail hartstikke corona proof of course. Klinkt perfect toch? Go get them!

Boutique hotel Vergulde Eenhoorn

Boutique hotel Vergulde Eenhoorn

Een van onze favorietjes is een verstopte in Oost: De Vergulde Eenhoorn. Zo’n plekje waarvan je niet had verwacht die-ie in Amsterdam bestond. Een oude stadsboerderij omgetoverd tot een gezellig boutique hotel mét een echt te heerlijk restaurant. Beginje staycation vooral met een (alles erop en eraan) borrelplank, schuif daarna aan voor een driegangen diner (en suite) en plof met een volle buik languit in een heerlijk zacht bed. Opstaan is hier geen straf met een goed verzorgd ontbijt en ultieme rust middenin het groen.

Vergulde Eenhoorn

Stay over, stay in @Pulitzer

Stay over, stay in @Pulitzer

Aah Pulitzer. Wat ben je toch een prachtplek. Instagramwaardig, zo kun je het ook noemen. Authentiek en toch met een moderne touch. Hollandse grandeur en eerlijk gezegd Amsterdams mooiste. Binnenblijven is hier geen straf. Slaap in één van de giga kamers die Pulitzer rijk is en daar krijg je honderd euro bij om te spenden in hun restaurant. Niet zomaar een restaurant! Nee, nee: je schuift aa bij Jansz. Een kaart vol moderne klassiekers met een nuchtere Amsterdamse uitstraling. Feest.

Pulitzer

 

Het Volkshotel

Het Volkshotel

Uitrusten of juist helemaal niet? Daar is het Volkshotel voor. Genoeg keuze uit verschillende leuke arrangementen. Een avond genieten van burgers & fries, een goede film en muziek van de dj? We like! Er is meer… Ook kun je helemaal in de feel good sferen komen met een overnachting, een yoga les, een massage en een poké bowl lunch. Zen.  Meer zin in ontspanning en rust? Kan ook. Hoe klinkt een overnachting met een driegangen diner met cava, ontbijt en late check-out? Goed hé. Iets simpelere kan ook, met just een driegangen diner en daarna wegdromen in zo’n leuke kamer. Voor iedereen wat wils. O enne de hot tubs en sauna zijn ook gewoon open.

volkshotel 

 

Morgan & Mees

Morgan & Mees

Op de hoek van de Nassaukade en de Tweede Hugo De Grootstraat staat een prachtig pand met een binnenplaats. Dat is Morgan&Mees. Één voet binnen en je waant je in klassieke Franse eenvoud, met een tikkie Amerikaanse bar-stijl en een flinke dot Amsterdamse nuchterheid. Elke vrijdag en zaterdag kan je hier dineren in het restaurant en daarna in bed rollen. Klinkt perfect, niet?

Ook ben je hier gewoon welkom voor take-away enne ze hebben nu ook de M&M bakery. Jaja elke zaterdag en zondag kun je hier vers, warm brood komen ophalen om thuis van te genieten.

Morgan & Mees

 

Lloyd Hotel

Lloyd Hotel

Ook Lloyd Hotel heeft niet stilgezeten. Een staycation in één van de drie sterren kamers die het hotel rijk is met daarbij een lekker ontbijt enne vijftig euro te besteden tijdens lunch of diner. De autumn deal heeft daarbij (bij aankomst) bitterballen, een city tour en een diner voor twee.

Film Deal

Heb je meer zin in een avond spenderen in zo’n luxe mega bed met een goede film? Laat dat ook gewoon kunnen bij Lloyd. Met de film deal geniet je van een zelf uitgekozen film op een mega screen voor je bed (in een mega lekker bed), een grote schaal popcorn en om met een goed been uit bed te stappen een ontbijt om na te genieten van de film.

Snurk Slumber Party

Ha! Ook het kleinere spul wordt hier niet vergeten. Niets leuker dan een kids sleep over. Lloyd got you covered. Letterlijk. Zeven kids onder de XL SNURK duvet cover  met een leuke film (en ofcourse, popcorn voor iedereen) en daarna lekker wegdromen. Vinden we leuk! Enne de ouders slapen rustig in een luxe kamer ernaast.

 

Hotel Boat&Co

Hotel Boat&Co

Zowel het hotel als het restaurant (alleen voor hotel gasten) is open. Vinden we fijn. Want oh wat komen we hier graag. Mooie kamers, lekker bed, goede service, het restaurant, Vessel kitchen&bar, om te genieten en niet te vergeten… Het uitzicht. Boat&Co heeft er alles aan gedaan om het zo comfortabel mogelijk te maken en ja als je mag aanschuiven in hun mooie restaurant dan zit je al goed. Genieten hier.

Hotel Boat&Co