28 maart 2021, door Maartje

Joe preggers! Treat yourself. Alsjeblieft, een hele hand vol heerlijke hotels mét zwangerschapsverwenmassage-optie

28 maart 2021, door Maartje

Joe preggers! Treat yourself. Alsjeblieft, een hele hand vol heerlijke hotels mét zwangerschapsverwenmassage-optie

We gaan er gemakshalve maar even vanuit dat je dit bericht open geklikt hebt omdat je zwanger bent (van harte!) en ontzettend (maar echt) veel behoefte hebt aan een momentje 'nu even niets+' (als het de eerste is maar misschien nog wel meer wanneer je nog een paar van die brakken rond hebt lopen). Dat 'nu even niets' is ok en kun je regelen met een boek en een warm bad, maar die +, daar zit het 'm in. Want je wil gewoon, heel gewoon, gepamperd worden. In de watten gelegd. It's all about you zeg maar. Win-win want jezelf verzorgen hoort er ook bij. En lord knows hoe lastig dat soms kan zijn. Want leuk, die 'zwangerschapsglow' maar wij zijn/ waren vooral MOE en baalden van onze oprekkende huid die jeukte en plots striae kreeg...

Keep it happy, keep it simple

Keep it happy, keep it simple

Doe jezelf allereerst een plezier en schaf de nieuwe zwangerschapslijn van Naïf aan. Dan weet je bovendien meteen waarom je ook alweer straks voor je kleintje ALLES van het jonge Nederlandse merk aan wil schaffen, van plastic vrije wipes (dat zijn echt de allerfijnste out there) tot shampoo en wat niet meer. De makers achter Naïf zorgen er namelijk voor dat al hun producten vrij van alle mogelijk rommel zijn dat je niet op, om of in je lijf wil, en al helemaal niet in het lijfje van je kleintje. Zeker als je zwanger bent, zijn er al zoveel zaken waar je op moet letten en dan is het maar wat fijn als je weet dat een product 100% veilig is. En dan ook nog een product die ‘verwen jezelf’ predikt. Dank U Naïf.

Olie en Balsem

Olie en Balsem

Er zijn (nu nog) twee producten: een voedende (massage)olie gemaakt van natuurlijke olien zoals kokosolie en druivenpitolie. Bovendien ruikt de olie echt heerlijk en werkt-ie rustgevend. En stiekem doet-ie het ook goed in de punten van je haar, maar dat mogen we van Naif misschien niet zeggen.

De buikbalsem is op basis van sea butter en er zit jojoba en arganolie in – alles om je huid te verzachten en straie te verminderen. Wij zouden het doen. Hier vind je de producten

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Maar… Wat is dan helemaal het verschil tussen een zwangerschapsmassage en een normale massage? Het belangrijkste praktische verschil is dat, wanneer je buik al flink gegroeid is, je natuurlijk niet meer op je buik kunt liggen. Zwangerschapsmasseurs hebben een speciale tafel met een gat erin OF masseren je terwijl je op een speciale zak met water ligt. Heerlijk. De meeste hotelspa’s hebben geen speciale massagetafel voor zwangere vrouwen (met zo’n gat dus) maar een beetje hotel regelt met plezier een vrije kamer voor je waar je je een uur (of ander half) ongestoord kunt terugtrekken met een ‘masseur aan huis’. Maar dan in je hotel dus!

Hotel V in Amsterdam is bijvoorbeeld een goede optie. Zij werken samen met een aantal vaste masseurs (ook zwangerschapsmassages!) maar je kunt ook kiezen voor ‘Heerlijk Zwanger’. Zij geeft massages vanaf 16 weken (let op! Veel masseurs masseren je niet wanneer je ‘minder ver’ bent. Reden? Mocht er iets mis gaan in je zwangerschap, dan willen ze niet dat er een verband getrokken an worden) en neemt een massagetafel en eerder genoemde warmwaterzak om op te liggen mee. D-Stress Massage komt met haar tafel door heen Nederland. En dan geef je haar dus lekker die olie van jezelf. Win-win.

Hotels + spa's

Hotels + spa's

En als je dan lekker bezig bent, met het jezelf pamperen dus, duik dan vooral even in het aanbod aan Nederlandse hotels met fijne spa’s. Een deel van die spa’s mogen – want Corona – nog niet volledig open (de zwembaden mogen bijvoorbeeld niet open) zijn maar er zijn er een heleboel waar je wél terecht kunt voor een saunabezoek maar belangrijker nog zijn dit de hotels die een streepje voor hebben wat betreft spa-kennis en te allen tijde opperbeste tips hebben over hoe jij en je zwangere buik het meeste uit je hotelovernachting kunnen slepen. Sowieso bonuspunten: de hotelrestaurants zijn natuurlijk gesloten wat balen is maar wat ook betekent dat hotels extra hard hun best doen om het op je kamer gezellig te maken. En dát wil zeggen dat je na je massage in je ochtendjas op je eigen kamer kunt genieten van een heerlijk maal (dat je nu eens niet zelf hoeft te koken) én je boek. Me-time to the max. Enjoy.