Nederland, Haarlem24 februari 2024, door Sascha Laks

House of Leo: hidden gem in Haarlem voor prachtige vintage

Nederland, Haarlem, 24 februari 2024, door Sascha Laks

House of Leo: hidden gem in Haarlem voor prachtige vintage

De tijd lijkt aan ons voorbij te glippen, maar binnen bij House of Leo in Haarlem lijkt de tijd al een hele lange tijd stil te staan. Een historisch pand waarin je de mooiste items, denk aan meubilair, servies of kleding, kunt thrift-shoppen. Geen oude meuk dus, maar prachtige vondsten: van schilderijen tot keramiek tot wandkleden. De vintage schatten zijn met liefde bij elkaar gezocht. De blije koppies en het enthousiaste gejubel van de bezoekers, dat is waar eigenaresse Leonie Mooren het voor doet.

 

House of Leo is alleen geopend op de eerste en derde zaterdag van de maand (en dan is er ook thee en cake).

 

Nog meer leuke vintage winkels vind je hier.

House of Leo

House of Leo

Een oud pand in het centrum van Haarlem, op z’n heel knap. Leonie Mooren huurt met trots het oude Fabel pand op de Begijnhof. Met een achtergrond als styliste heeft ze het pand ingericht met al haar verzamelde vondsten. Tijdens het creëren van deze creatieve werkplek heeft ze het gebouw helemaal intact gehouden. De voederbakken van de paarden staan nog geheel onaangeraakt in de stal, en de kieren en gaten in het gebouw verraden ook dat ze hier al een tijd op deze plek staat. Het pand schreeuwt en kraakt vintage, en dat is precies wat er te koop is.

Niet alleen vintage parels kun je hier verkrijgen, het pand is ook beschikbaar om te huren voor een gave fotoshoot, exposities of andere evenementen. Een pand is van nature zelf al erg fotogeniek (met natuurlijk licht, de inrichting en het interieur), waardoor het niet heel lastig is om hier een mooie kiek te schieten.

Feestje op de zaterdag

Feestje op de zaterdag

House of Leo is maar beperkt open: alleen de eerste en derde zaterdag van de maand (of op afspraak: te bereiken via houseofleo.nl of via Instagram: @houseofleo_creativestudio). Met van dat lekkere enthousiasme, aandacht en plezier zal de eigenaresse haar best doen om een ‘snel’ tripje naar de vintage winkel een hele ervaring te maken. Want als je denkt dat je hier even snel naar binnen kunt wippen en dan weer door kunt gaan, heb je het helemaal mis. Kopje thee erbij, kaarsjes aan, er is muziek op de achtergrond. Gezelligheid staat voorop, want volgens Leonie moet een bezoek aan het Fabel pand een herinnering worden, net zoals de herinneringen die het oude pand te vertellen heeft.

Jammer voor ons dat Leonie maar 2 keer per maand open is, want het is zeker weten een feestje om er naartoe te gaan.